В Україні створять е-реєстр військовозобов'язаних

2
фото: ГЕНШТАБ ЗСУ

У вівторок, 16 січня, Верховна Рада України ухвалила створення електронного реєстру військовозобовʼязаних, прив'язаного до єдиного реєстру виборців, та автоматичне отримання статусу учасника бойових дій.

«За» проголосували 249 парламентаря, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Міноборони України та Генеральний штаб Збройних сил України підтримують законопроєкт №10062 та називають «критично важливим для обороноздатності України».

Реалізація закону сприятиме швидкому збору, обробці та використанню військових даних, а також переведе послуги та процеси для військовослужбовців у цифровий формат. 

Згідно із ним:

  • Посилиться кіберзахист та право розміщувати свої ІТ-системи у військових хмарних сховищах країн-членів НАТО.
  • Удосконалять реєстр призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, зокрема, в частині налагодження взаємодії між реєстрами, використання даних щодо військового обліку тощо. 
  • Запровадять можливість створення і використання цифрового військового-облікового документа (сертифікату).
  • Створять реєстр військовослужбовців ЗСУ та Державної служби спеціального транспорту, який забезпечить надання онлайн-послуг військовослужбовцям.
  • Створити портал електронних послуг для військовослужбовців та військовозобов’язаних. Наприклад, з’явиться можливість надання статусу УБД онлайн, офлайн та автоматично при наявності необхідних даних в системі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: