YouTube сповільнюється при використанні AdBlock

image-22
Колаж: ІА Дивись.info

Користувачі YouTube вкотре зіштовхнулися з уповільненням роботи сервісу.

Про це пише ІА Дивись.info, посилаючись на дослідження порталу PC Gamer.

В уповільненні роботи відеосервісу почали звинувачувати Google, адже компанія задля просування  рекламних роликів ускладнює користувачам відеохостингу їх пропуск.

Втім представники Google заявили, що компанія заперечує звинувачення в уповільненні роботи сайту. За їх словами, це ніяк не пов'язано з діями з обмеження «антирекламних» плагінів для браузерів.

Як з'ясували представники порталу PC Gamer після відповідних тестів, що не лише YouTube працює повільніше при виявленні блокувальників реклами, таких як AdBlock, але також «падає» продуктивність всього комп'ютера. Ці проблеми виникають навіть у користувачів YouTube Premium.

Шляхом проведення експерименту виявлено, що запуск YouTube із включеним блокувальником реклами AdBlock завантажує центральний процесор на 15-18 відсотків. 

Але згодом з'ясувалося, що цього разу Google дійсно не має до цього стосунку і компанія не уповільнює комп'ютери при використанні блокувальників реклами. Винуватцем стало недавнє оновлення розширень AdBlock 5.17 і Adblock Plus 3.22.

За словами розробників, підвищене навантаження на процесор пов'язане з новою версією механізму розширень 1.1.1. У версії 1.1.2 помилку вже виправили, так що користувачам AdBlock треба дочекатися оновлення додатку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: