Львівський композитор став лауреатом премії імені Бориса Лятошинського

Мануляк-_-фото-Богдан-Ємець-1024x927
Остап Мануляк. Фото: Богдан Ємець.

У вівторок, 17 січня 2024 року, в Держмистецтв відбулось засідання Комітету з присудження премії імені відомого українського композитора Бориса Лятошинського.

Про це ІА Дивись.info повідомили в пресслужбі Держмистецтв.

Переможця визаначили шляхом відкритого голосування. Так, у 2024 році премію отримує Остап Мануляк за творчі досягнення протягом 5 років.

Зазначимо, що вказана премія присуджується щороку професійним композиторам за видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості.

Нагадаємо, що у 2022 році лавреатом премії імені Лятошинського став львівський композитор Михайло Швед.

Довідка

Остап Мануляк – український композитор, виконавець та ініціатор різноманітних мистецьких проектів. Народився 1 травня 1983 року у Львові. Навчався на кафедрі композиції Львівської державної музичної академії ім. М. В. Лисенка та в ЛДМА ім. М. В. Лисенка і здобуває ступінь магістра захистивши працю на тему сучасної української духовної музики. 

Протягом 2018-19 року, як стипендіат Програми Фулбрайта, реалізовував свій проект у Центрі комп’ютерних досліджень музики та акустики Стенфордського Університету (Каліфорнія, США). Лавреат Премії імені Левка Ревуцького (2010) та Премії імені Миколи Леонтовича (2020) в галузі композиції.

Він є доцентом кафедри композиції Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка, співзасновником Мистецького об’єднання НУРТ, директором Фестивалю електроакустичної музики VOX ELECTRONICA та керівником Експериментальної освітньої студії електроакустичної музики (EESEM) Львівської музичної академії.

Читайте також Невизнаний геній української музики: хто такий Борис Лятошинський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: