Січень у Львові: виставки, концерти та інші заходи, варті уваги

Навіть при всіх труднощах та викликах, які стоять перед Україною, мистецьке життя країни не зупиняється. Кінотеатри тішать гучними прем'єрами, театри вражають новими захопливими виставами, а творчі особистості, починаючи від художників і закінчуючи скульпторами, продовжують запрошувати усіх любителів мистецтва на різноманітні виставки. Це свідчення не лише про талант і стійкість українських творців, але й про силу культурної спільноти, яка продовжує процвітати навіть у складний час.

Читайте матеріал на ІА Дивись.info, щоб дізнатися більше про заходи, які варто відвідати до кінця січня у Львові.

Фотовиставка «Два століття — одна війна»

Коли: 04 січня 2024 - 04 лютого 2024

Де: Центр Шептицького (вул. Стрийська, 29 / вул. Козельницька, 4)

Фотовиставка має на меті розповісти про боротьбу українців з російським загарбницьким режимом, який триває досі. Проведено паралель між світлинами УПА та російсько-української війни, які показують, що українці завжди були готові захищати свою свободу і незалежність.

Вистава «Паливо»

Коли: 17 січня - 22 лютого 2024 

Де: Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької, м. Львів, вул. Лесі Українки, 1

Пʼєса «Паливо» – це перша в Україні постановка твору сучасної бельгійської франкомовної письменниці, баронеси (за видатні досягнення в літературі) Амелі Нотомб. Режисерка - Наталія Сиваненко.

Чуттєва постановка про сенс існування, істини філософії та літератури, на яку більше немає вічності, почуття, на противагу тваринним інстинктам і боротьбі за виживання.

Виставка «Наші роки, наші слова, наші втрати, наші пошуки, наші ми»

Коли: 17 - 26 січня 2024

Де: Jam Factory Art Center, вул. Богдана Хмельницького, 124

Виставка «Наші роки, наші слова, наші втрати, наші пошуки, наші ми» розповідає про зміни та сумніви, які відчувають українські митці після вторгнення росії в 2022 році. Виставка складається з двох частин. Перша частина присвячена творам мистецтва, створеним до вторгнення. Друга частина представляє сучасні роботи, які відображають реакцію митців на війну.

Вона ставить запитання про те, як війни змінюють людей і їхню творчість. Чи можуть митці продовжувати створювати мистецтво в умовах війни? Чи може сумнів стати джерелом творчості?

Органний зал. Вівальді «Пори року»

Коли: 20.01.2024 19:00

Де: Львівський органний зал, вул. С. Бандери, 8

Цикл "Пори року" – це не просто музика, це справжня картина природи, яка оживає перед вами. Перекладення бестселеру світової класики для незвичного складу здійснив молодий харківський композитор Володимир Богатирьов на замовлення Львівського органного залу. Фантастичне поєднання голосів та тисяч труб органа - ексклюзивно в Органному залі!

Концерт «Коляда та й плєс … Ізпрежди віка…»

Коли: 22 січня

Де: театр ім. Марії Заньковецької, вул. Лесі Українки, 1 

Різдвяні набутки – це феєрична коляда-притча про те, що є основою нашого життя. Вона розповідає про те, що єднає людей і дає їм надію на світле майбутнє. У виставі звучать рідкісні автентичні та відомі колядки, плєси та набутки з усієї України. Актори театру занурюють глядачів у атмосферу свята, змушують посміхнутися та замислитися над вічним.

Філармонія. «Як ангелик сни шукав. Зимова казка»

Коли: 22.01.2024 / 11:30

Де: Львівська національна філармонія, вул. м. Скорика, 7 

Музична казка від артистів Львівської філармонії – гарна нагода набутися з усією сімʼєю та відпочити у дружньому колі. Для дітей від 5 років та дорослих.

Авторка тексту – ХРИСТИНА ГАЙДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: