Швейцарія передасть Львову трамваї

8394f93c8ae44e2a817ca90c70eb788d1-04f8d2e2
Фото: ЛМР

Упродовж липня-грудня нинішнього року Львів отримає 11 трамвайних вагонів з швейцарського міста Берна.

Таке рішення погодив Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO), повідомили у департаменті міської мобільності та вуличної інфраструктури Львова.

«Зараз ми готуємось до підписання Меморандуму між Львівською міською радою, ЛКП “Львівелектротранс” та Швейцарією, представленою SECO, щодо безоплатної передачі 11-ти вживаних трамваїв Duewag / Vevey Be 4/8 від транспортної компанії “Бернмобіл”. Станом на зараз і до червня включно ці трамваї ще курсуватимуть у Берні, а вже з липня по грудень цього року будуть передані Львову», — сказала керівниця групи реалізації проєктів Міжнародних фінансових організацій ЛКП «Львівелектротранс» Ірина Іванишин.

У межах проєкту «Бернські трамваї для Львова», Львівелектротранс безоплатно отримає рейкошліфувальний верстат, додаткові запчастини та підйомні пристрої для цих трамваїв. 

Крім того, Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань погодив оплатити навчання  технічного персоналу львівського комунального підприємства у Берні. «Йдеться про місячне навчання чотирьох наших інженерів», – додала Ірина Іванишин. 

За даними відомства, у другому півріччі 2022 року у Львові підготували техніко-економічне обґрунтування на потенційну поставку до 75 трамвайних вагонів та надіслали проєктну заявку до Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань.

І вже влітку 2023 року – отримали пропозицію розглянути можливу поставку трамваїв з Берна. Пізніше питання передачі трамваїв до Львова піднімала українська парламентсько-урядова делегація, яка перебувала у Швейцарії і підтвердила, що місту потрібен додатковий електротранспорт. Серед учасників делегації була народна депутатка Наталя Піпа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: