Інноваційний STEAM-центр для учнів шкіл відкрили на Львівщині

photo1705589080
Фото: ЛОВА

У Самборі запрацював новий інноваційний осередок для учнів шкіл – STEAM-центр. Це вже другий заклад такого типу на Львівщині.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що центр складається з двох приміщень загальною площею близько 93 квадратних метрів та працює на базі Центру позашкільної освіти у Самборі. Тут є сучасні комп’ютери, 3D принтери, наборами для робототехніки, мультимедійна дошка, спікерфон, природнича лабораторія.

Зокрема, в STEAM-центрі навчатимуться школярі Самбірської громади віком від 10 до 18 років. В заклад можуть одночасно прийти до 10 дітей на практичні заняття, та до 30 – на лекційні.

Інноваційний STEAM-центр. Фото: ЛОВА

«Львівщина минулого року взяла курс на розвиток позашкілля, особливо наукового і технічного напрямку. Приємно здивувала підтримка наших партнерів – міжнародного фонду UNICEF. Команда цього фонду, з характерною для них ґрунтовністю, зробила STEAM-лабораторії у Самборі. Це другий такий центр після Стрия. Разом із представником фонду Євгеном Кузнєцовим та керівником проєкту Назаром Подольчаком ми мали можливість спільно оглянути готовність приміщень, обладнання. Переконані, що найближчим часом вони запрацюють у повну силу», – прокоментував директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

«STEAM-центр – це відкритий простір для навчання науки, техніки, інженерії та математики. Робота у центрах дає поштовх та можливості для дітей та молоді розширювати горизонти знань у різних сферах. Створення таких просторів має важливе значення для розвитку молоді у громадах, і поширювати такий досвід є  важливим  у сприянні розвитку творчості, освіти, кооперації», – зазначив керівник Tech StartUp School Назар Подольчак.

За інформацією ЛОВА, в Центрі вже проходять заняття на курсах 3D-моделювання та Minecraft, крім того, ментори проєкту від Lviv Open Lab проводять інтерактиви для школярів STEAM DAY. Так, до кінця січня школярі Самбора віком від 10 років мають можливість записатися на безкоштовні курси Minecraft. Для цього потрібно подати заявку через реєстраційну форму тут.

Довідка

Проєкт реалізувала ГО «Tech StartUp School» НУ «Львівська політехніка» за сприяння Дитячого фонду ООН та фінансової підтримки уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. Загальна вартість реалізації проєкту склала близько 1,7 млн гривень. Консультаційно-менторський супровід проєкту здійснює Lviv Open Lab.

STEAM – напрям освіти, який охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), інженерію (Engineering), мистецтво (Art) та математику (Mathematics). Таке поєднання креативності та технічних знань допоможе дитині реалізувати себе у сучасному світі.

Читайте також Програмування та дизайн: у Стрию з'явився перший на Львівщині STEM-центр

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: