У Львівській області 19 січня попрощаються з вісьмома воїнами: що про них відомо

смерть
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У п'ятницю, 19 січня, на Львівщині прощатимуться з вісьмома українськими захисниками: Павлом Добошем, Назаром Бойком, Ігорем Лехушем, Романом Скрипцем, Василем Кравцем, Володимиром Гоєм, Вадимом Глухеньким та Ігорем Мельничуком.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації.

Що відомо про загиблих захисників, з якими прощатимуться на Львівщині

Павло Добош народився в селищі Болехівці. 

Служив у складі сил територіальної оборони Збройних Сил України. Загинув 15 січня під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. У нього залишились батько, дружина та дворічний син.

Назар Бойко народився в велищі Заколоть Східницької громади. 

Був стрільцем-зенітником. Добровольцем пішов на війну у 2022 році. Внаслідок мінометного обстрілу, воїн загинув 14 січня 2024 року від поранень, отриманих під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Новомихайлівка Покровського району Донецької області. У нього залишилася мати та батько.

Ігор Лехуш народився в місті Стебник. 

Проходив службу у спецпідрозділі «Кракен» ГУР МО. Герой загинув 16 січня під час ворожого обстрілу українських позицій. У захисника залишились батько, мати, брат, дідусь та бабусі.

Роман Скрипець був мешканцем селища Верхня Стинава Грабовецько-Дулібівської громади.

Стрілець-помічник гранатометника 3 аеромобільного відділення військової частини. Загинув 14 січня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогірівка Луганської області. У воїна залишились батьки та двоє дітей.

Василь Кравець народився в селищі Верчани Стрийської громади. 

Був молодшим сержантом, електрик відділення технічного обслуговування бронетанкової техніки ремонтно-відновлювального батальйону в/ч А0666.

Брав участь з 2015 по 2016 роки в АТО в Луганській області. З початку повномасштабної війни пішов захищати Україну. Загинув 15 січня поблизу Андріївки Бахмутського району під час виконання бойового завдання.

Володимир Гой народився в селищі Зимна Вода. 

Воїн проходив службу у Запорізькій області з вересня 2023 року. Помер 11 січня 2024 року. У захисника залишились мати, батько, сестра.

Вадим Глухенький народився в Червонограді. 

Був старшим стрільцем окремого стрілецького батальйону військової частини А 4832. Захисник загинув 14 січня під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Ігор Мельничук народився в селищі Гірник Червоноградської громади. 

Герой захищав Україну ще в 2014 році. Після повномасштабного вторгнення РФ знову пішов захищати Україну. Служив у військовій частині А0284. 

Нагадаємо, кожного дня в Україні о 9 годині вшановують хвилиною мовчання світлу пам’ять за усіма загиблими, які віддали своє життя за Україну через російську агресію.

Читайте також У Генштабі повідомили про ситуацію на фронті та втрати армії РФ за минулу добу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: