За останній тиждень у Першому медичному об'єднанні Львова госпіталізували 32 людей з травмами внаслідок падінь через ожеледицю

бинтування руки
Фото ілюстративне: canva

До лікарні Святого Пантелеймона та лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова за минулий тиждень звернулося 361 мешканці з різними травмами, з них – 32 людей госпіталізували.

Таку статистику ІА Дивись.info надала пресслужба Першого медичного об’єднання.

Там розповіли, що за останній місяць (половина грудня + половина січня) надійшло загалом 1228 звернень від людей. З них – госпіталізували до Лікарні Святого Пантелеймона та Лікарні Святого Луки 148 пацієнтів.

Водночас у дитячій Лікарні Святого Миколая не було таких поступлень за вказані періоди.

За даними медичних закладів, мешканці зверталися переважно із такими травмами, як-от: переломи велико- та малогомілкових кісток ніг, променевої та ліктевої кістки руки, із забоями мʼяких тканин, пошкодженням зв'язок, а також множинними забоями різних ділянок тіла.

Нагадаємо, що в Львівському гідрометцентрі 19 січня попередили про ожеледицю у Львові та області. Рятувальники закликають водіїв та пішоходів бути обережними на дорогах, оскільки значна причина зростання травмувань взимку є саме ожеледиця.

Як вберегти себе під час ожеледиці

У ДСНС України радять пішоходам дотримуватися таких рекомендацій:

  •  не перебігати дорогу.
  •  не ходити близько до проїжджої частини дороги.
  • не наступати на кришки люків.
  • максимально обережно пересуватися тротуарами: виймайте руки з кишень, робіть дрібні кроки та обирайте надійне зимове взуття. 

Крім того, рятувальники підкреслюють, якщо відчуваєте, що втрачаєте рівновагу, швидко присядьте, згрупуйтеся та напружте мʼязи. Це дасть шанс втриматися на ногах або впасти з мінімальною шкодою для здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: