Мисливцям заборонили відстрілювати диких тварин у громаді на Львівщині

длоир
фото: з відкритих джерел

Сокільницька сільська рада у п’ятницю, 19 січня, попередила, що на території громади діє заборона на відстріл і відловлювання диких тварин.

Про це повідомляє Сокільницька територіальна громада.

Місцева влада також заявила, що не має відношення до ініціативи провести відстрілу та відловлювання хижаків. Її проводить Львівська міська організація Українського товариства мисливців і рибалок. При цьому зі сторінки сільради в соцмережах зник анонс від 18 січня про проведення УТМР відстрілу у мисливських угіддях товариства вовків, лисиць, бродячих котів та собак, а також сірих ворон. Це пояснювалося небезпекою поширенням сказу серед хижаків.

Полювати на Львівщині заборонено

А в Західному міжрегіональному управлінні лісового та мисливського господарства нагадали, що 8 серпня 2022 року Львівська обласна військова адміністрація заборонила полювання на усій території області до припинення дії або скасування воєнного стану в Україні. Є лише один виняток: якщо полювання необхідне для регулювання чисельності окремих мисливських видів звірів.

«Отже, в області згідно п. 1 означеного вище наказу дозволено проводити регулювання чисельності окремих видів звірів з дотриманням чинного законодавства», — заявили у мисливському товаристві.

Довідка

До слова, торік на Львівщині було зареєстровано 93 випадки сказу тварин. Серед них 36 випадків серед лисиць, 24 — собак, 30 — котів, а також один борсук та дві куниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: