Наступ на позиції ЗСУ не завадить росіянам формувати резерви - ISW

419279550_724994366480311_4823642493710980677_n

Наступальні операції на позиції ЗСУ не обов’язково заважатимуть Росії продовжувати зусилля зі створення запасів техніки та створення оперативних резервів. Наразі, темп російських наступальних операцій в Україні та поточна кампанія прихованої мобілізації Росії дозволяє російським силам проводити регулярні ротації на оперативному рівні.

Про це пишуть аналітики з Інституту вивчення війни (ISW).

Проте, російські сили навряд чи зможуть швидко створити оперативні резерви, оскільки нещодавно витратили значну кількість техніки через невдалі наступальні дії на сході України і наразі витрачають артилерійські боєприпаси набагато швидше, ніж може виробляти російська оборонно-промислова база.

Українські офіційні особи зазначили, що російські війська направляють нововироблену зброю та боєприпаси на лінію фронту для негайного використання, а не для розширення запасів для майбутніх операцій. Однак ці обмеження російської техніки та живої сили не є неминучими характеристиками російських наступальних операцій в Україні. Російські збройні сили могли б пом’якшити ці обмеження, продовжуючи вести наступальні операції, якби російське командування змінило інтенсивність або тактику цих операцій, посилило зусилля з формування сил або значно розширило зусилля з мобілізації. 

Надання Росії року чи більше для проведення ініціативи на всьому ТВД дозволило б російському командуванню вільно вибирати між пріоритетністю власних наступальних зусиль та оперативних потреб і накопиченням власних ресурсів для майбутніх українських контрнаступальних операцій.

Читайте також: У Генштабі розповіли, як минула доба на фронті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: