Трамп «не кине українців» - Борис Джонсон

346851219913266

Експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон вважає, якщо наступним президентом США стане Дональд Трамп, то він "не кине українців".

Таку думку він висловив у своїй щотижневій колонці для Daily Mail.

За словами Джонсона, повернення Трампа до Білого дому -  "це те, що потрібно світу" і може стати "великою перемогою".

"Я просто не можу повірити, що Трамп кине українців: навпаки, зрозумівши, що з Путіним не можна домовитися, я вважаю, що є велика ймовірність того, що він подвоїть зусилля та завершить розпочате - дасть їм те, що потрібно для перемоги", - висловив думку британський експрем'єр.

Джонсон висловив думку, що навряд чи Трамп "захоче увійти в історію як президент, який покинув країну, якій він вже суттєво допоміг стати вільною". Він нагадав, що саме експрезидент США надав ЗСУ протитанкові ракетні комплекси Javelin, які допомогли у битві за Київ.

Політик переконаний, що існує ймовірність, Трамп подвоїть зусилля Вашингтона із допомоги Україні і надасть їй те, що необхідно для перемоги. З його слів, світ потребує лідера США, "чия готовність до застосування сили і абсолютна непередбачуваність є головним фактором стримування для ворогів Заходу".

"Якщо це так, то є всі шанси, що за Трампа Захід стане сильнішим, а світ – стабільнішим", – сказав Джонсон.

Зазначимо, що попри те, що виключення Дональда Трампа з виборчих списків ініціювали у 34 штатах США, Трамп випереджає своїх суперників-республіканців за ключовими показниками популярності напередодні початку сезону праймеріз перед виборами президента.

Раніше Трамп обіцяв "дуже швидко" зупинити війну в Україні у разі перемоги на президентських виборах цього року, адже "чудово ладнає" з Путіним.

Німецьке видання Bild з посиланням на власні джерела у розвідці однієї із європейських країн повідомляло, що Росія може спробувати атакувати Європу наприкінці 2024 або на початку 2025 року, коли США опиняться «без лідера» і зможуть прийти на допомогу європейським державам тільки після деякої затримки.

Читайте також: Байден спрогнозував строки угоди про надання допомоги Україні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: