ЗСУ відступили із Крохмального на Харківщині

Безымянный

20 січня російські війська просунулися вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна та захопили село Крохмальне (20 км на північний захід від Сватового), а українські війська відійшли з позицій поблизу населеного пункту.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW)

Геолокаційні кадри, опубліковані 20 січня, показують, що російські війська незначно просунулися на схід від Іванівки (20 км на південний схід від Куп’янська).

Як пишуть аналітики, 18 січня російські війська також незначно просунулися на схід від Золотарівки (17 км на південь від Кремінної).

Російські та українські джерела заявляли, що позиційні бої тривали на північний схід від Куп’янська поблизу Синьківки та Петропавлівки; на південний схід від Куп'янська біля Табаївки; на північний захід від Сватового поблизу Берестового; на захід від Кремінної біля Тернів і Ямполівки; на південний захід від Кремінної поблизу Григорівки та Серебрянського лісництва; і на південь від Кремінної біля Білогорівки та Верхньокам'янського.

ЗСУ підтвердити вихід з Крохмального

21 січня начальник служби зв'язків з громадськістю Сухопутних військ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону підтвердив інформацію, що ЗСУ відійшли із своїх позицій у селі Крохмальне Харківської області, оскільки це не несе загрози для сусідніх підрозділів.

"Крохмальне, щоб ви розуміли, – це був населений пункт, де проживало 45 осіб до початку широкомасштабної війни. Там було, мабуть, 5 будинків. І ось ці 5 будинків були зруйновані російським агресором, і відповідно наша мета – зберегти життя українських захисників, їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу захисні позиції, де вони зараз тримають оборону, не дають просуватися ворогу.

Якихось загроз для сусідніх підрозділів це не несе. Я думаю, що це тимчасове явище. Лінія фронту щоденно змінюється", - сказав він.

Читайте також: У Генштабі розповіли про втрати ворога за добу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: