25 львів’ян посмертно нагородили «Почесним знаком Святого Юрія»

654356789
фото: ЛМР

У Львові вже майже рік до пам’ятних дат проводять церемонію нагородження відзнакою «Почесний знак Святого Юрія» (посмертно) захисників, які з 2014 року та від початку повномасштабного вторгнення росіян боронили незалежність України. Сьогодні, з нагоди Дня Соборності України, відзнаками (посмертно) нагородили 25 львів’ян, які загинули від рук окупанта. Нагороди вручили родинам захисників.

Про це повідомляє місцева влада.

«Місто Львів має свого небесного захисника-патрона Святого Юрія. І ми також маєм окрему нагороду – орден Святого Юрія. Цю нагороду отримують люди, які жертовно рятували життя інших людей. І власне ми маємо честь нагородити нею наших львів’ян, громадян нашого міста, які боронили нашу незалежність. І вже 145 людей отримали цей орден. Шкода, але всі ці останні нагороди були посмертними. Нам важливо пам’ятати кожного нашого героя. Тому що пам’ять – це той фундамент, на якому ми з вами стоїмо. Тут ми всі разом. Ми є всі одна велика львівська родина. Наші герої віддавали своє життя за Львів, за Донецьк, за Луганськ, за Україну», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Відзнаки вручали міський голова Львова Андрій Садовий, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного - генерал-лейтенант Павло Ткачук; начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України – генерал-майор Валерій Вавринюк, начальник Західного територіального управління Національної гвардії України – бригадний генерал Олександр Буравков,  начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – полковник Артур Ніязов.

Довідка

«Почесний знак святого Юрія» – це міська нагорода Львова, якою нагороджують за видатні заслуги перед містом. Відзнака зображена у виглядi хреста, у який вписане коло із зображенням Святого Юрiя – покровителя міста Львова.

Цією відзнакою тепер нагороджують усіх львів’ян, які віддали своє життя за Україну. Церемонія нагородження відбувається з нагоди великих державних та національних свят. Перша церемонія була 26 травня з нагоди Дня Героїв – тоді нагородили (посмертно) 21 військового, наступна церемонія відбулась 27 червня з нагоди Дня Конституції України – тоді нагородили (посмертно) 26 військових. До Дня Прапора та Дня Незалежності України нагородили (посмертно) 23 військових, а напередодні Дня Захисників та Захисниць України нагородили (посмертно) 25 військових. Також 6 грудня з нагоди Дня Збройних Сил України, відзнаками (посмертно) нагородили 25 львів’ян.

Загалом, разом із тими воїнами, яких нагороджено сьогодні, вже 145 львів’янам-захисникам присвоєно (посмертно) цю нагороду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: