В Україні можуть створити ще 4 пункти пропуску на кордоні з Польщею

Польща
Польща. Фото ілюстративне

У понеділок, 22 січня, відбулася зустріч між прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та прем'єром Польщі Дональдом Туском. Зокрема під час неї вони обговорили про створення ще чотирьох нових пунктів пропуску між країнами.

Про це повідомили в Урядовому порталі.

Там розповіли, що сторони проговорили запровадження спільного прикордонного контролю та модернізацію пунктів пропуску. А також — щодо створення ще чотирьох нових пунктів пропуску на додачу до вже наявних 14-ти.

Крім того, Денис Шмигаль також запропонував польському бізнесу долучатися до будівництва автобану Краковець — Львів — Броди — Рівне на концесійних умовах. Водночас Дональд Туск підтримав цю ініціативу.

Також прем’єр-міністри під час зустрічі домовились посилювати двостороннє міжурядове співробітництво. До того ж, глави урядів обговорили питання безперешкодного руху товарів через спільний кордон.

«Вважаємо, що на сьогодні питання вирішено, кордон розблоковано, а спільна робота дає результат. Україна запропонувала механізм верифікації експорту агропродукції відповідно до рішення Єврокомісії. Цей механізм уже ефективно працює з Румунією і Болгарією, і ми пропонуємо його використовувати в наших взаємовигідних відносинах», — зазначив Денис Шмигаль.

Читайте також Польща надала Україні пакет військової допомоги

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: