Канада передасть Україні пакет військової допомоги

длорп
фото: з відкритих джел

Влада Канади надасть Україні 10 моторних надувних човнів загальною вартістю 20 мільйонів доларів для проведення різноманітних морських операцій.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Канади.

Очільник відомства Білл Блер оголосив про передання 10 моторних човнів компанії Zodiac Hurricane Technologies на 18 засіданні контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Ця техніка буде оснащена сучасною системою виявлення, навігації та зв'язку. 

Канада також навчатиме українських військових користуватися наданою технікою. Навчання та доставлення катерів має завершитися до кінця весни 2024 року.

Окрім цього, у межах участі Канади в коаліції з підготовки українських пілотів до використання винищувачів F-16, країна надасть цивільних інструкторів, літаки та допоміжний персонал. Навчання розпочнеться в лютому 2024 року і триватиме до 2025 року. На це Канада виділить приблизно 15 млн доларів.

«Упродовж майже двох років Канада підтримує тісний зв'язок з нашими союзниками і партнерами в межах засідань Оборонної контактної групи з Україною. Ми продовжуємо зміцнювати наші спільні й скоординовані зусилля з надання Україні військової допомоги, необхідної для захисту її суверенітету і безпеки», — заявив Блер. 

Він зазначив, що ЗСУ отримали й інші вантажі раніше оголошеної допомоги, зокрема стрілецьку зброю, боєприпаси зимовий одяг і спорядження. Наступні партії цих товарів мають бути відправлені впродовж наступних тижнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: