Львівські хірурги повернули 13-річній пацієнтці здатність ходити

417691212_860865852715205_2411514671630682334_n
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Львові прооперували 13-річну пацієнтку, яка мала гострий перелом голівки лівої стегнової кістки, через що не могла ходити. Аби дівчина знову стала на ноги, довелось виконати три втручання.

Про це повідомили у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Ортопеди закладу разом зі швейцарським колегою Ульріхом Екснером поетапно повертали підлітку із Львівщини здатність ходити. Щоб 13-річна Вікторія знову змогла стати на ноги після важкої травми, хірурги зробили їй три оперативних втручання. 

«Минулого тижня ми зняли фіксатори. А також встановили допоміжні засоби для коригування зон росту на ногах, щоб уникнути накульгування у майбутньому. Тепер можемо сказати, що Вікторія цілком здорова. Складне лікування, яке тривало майже два роки, було успішним»,  — розповів хірург-ортопед лікарні Олександр Щуровський.

Ульріх Екснер у Львові

Упродовж десятиденного візиту Ульріха Екснера вдалось прооперувати ще близько десяти пацієнтів з важкими захворюваннями. Олександр Щуровський розповідає, що здебільшого це були онкопатології зі складною локалізацією – на стегні, у тазу, на плечі.

Попри оперативні втручання, медики щодня мали ще дві-три консультації – пацієнти були зі Львівщини, Дніпропетровщини, Івано-Франківщини тощо.

За словами фахівців, ортопед-онколог Ульріх Екснер відвідує Центр двічі-тричі на рік впродовж 20 років. Від початку повномасштабного вторгнення намагається приїжджати частіше. Свій наступний візит готує на кінець лютого, уже навіть є кілька запланованих операцій. Також разом з іншими благодійниками із Швейцарії  він надсилає допомогу лікарні – ендопротези, інструменти для протезування та інші засоби для технічної ортопедії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: