Пацієнтів, які проходять реабілітацію у Львові, вчитимуть протезуванню

344046868_200867302731673_5975026147710935503_n
Фото: центр НЕЗЛАМНІ

На базі Першого територіального медоб’єднання Львова створять навчально-практичний центр, у якому охочих пацієнтів реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ навчатимуть перукарської майстерності та протезування.

Про це повідомили у міській раді.

Планують, що проводити навчання у цьому центрі будуть викладачі Вищого професійного училища 29 та Міжрегіонального центру ПТО художнього моделювання і дизайну. Тож пацієнти, які отримають нові навички, зможуть надавати послуги іншим пацієнтам, а після завершення лікування — почати працювати у новій сфері.

Роботи з облаштування приміщення для навчального центру розпочнуть вже за місяць. Цим опікуватимуться благодійники.

Окрім курсів з перукарської майстерності, у межах проєкту також впровадять курси з протезування.

«Напередодні відбулося засідання тендерного комітету, під час якого обрали переможців на закупівлю обладнання, техніки, інструментів, меблів та розхідних матеріалів для навчальних приміщень з протезування та перукарської справи для облаштування центру. Загалом подано 16 пропозицій від приватних підприємців в рамках п’ятьох тендерів. Загальна сума закупівель відповідно до тендерних оголошень - 514 794 грн», — зазначили в управлінні інвестицій та проєктів Львівської міської ради. 

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: