У Львові проведуть опитування серед молоді, щоб визначити рівень їхнього благополуччя

молодь
Фото ілюстративне: Canva

МолоДвіжЦентр. Львів із мережі ТВОРИ! спільно із Львівською міською радою, UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні та Інститутом міста проведуть опитування щодо визначення рівня благополуччя молоді.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Зокрема, керівник МолоДвіжЦентру Роман Цудний зазначив, що таке дослідження дуже важливе, адже це вперше під час повномасштабної війни опитають дві тисячі молодих людей, які наразі проживають у Львові. За його словами, це опоможе дізнатися про їхні проблеми і потреби та на основі таких даних зможемо ефективно та швидко впроваджувати побажання молоді в проєктах і діяльності нашого простору та всієї мережі ТВОРИ!.

Індекс визначають за складною формулою із 49 індикаторів (муніципальна статистика та результати опитування), які стандартизують. Далі для кожного субіндексу (усього їх 7) присвоюється вага у загальному індексі, визначеному експертною комісією при UNFPA, Фонді ООН у галузі народонаселення. В підсумку, виводять загальний індекс благополуччя за сумою цих субіндексів.

Субіндекси, на основі яких виводять індекс:

  • освіта та наука;
  • здоров’я;
  • економічні можливості;
  • політична участь;
  • громадська участь;
  • інформаційно-комунікаційні технології;
  • безпека і захищеність.

До опитування можна долучитися за посиланням тут.

Довідка

Дослідження «Індексу благополуччя молоді» проводиться із 2019 року. Зокрема, у 2019 до ініціативи долучився Львів та ще 9 міст. У 2021 році індекс у Львові складав 0,80. Повна інформація про опитування 2021 року - за посиланням тут. Більше деталей про «Індекси Благополуччя Молоді» можна прочитати тут.

ІБМ розроблений UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні спільно з фахівцями Інституту демографії й соціальних досліджень ім. В.Птухи НАН України та впроваджується в українських містах з 2019 року.

Читайте також Куди піти у Львові цього тижня: можливості для молоді

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: