Триває реєстрація на «Шкільні ліги пліч-о-пліч» у Львівській області

sportmajd
Фото: з архіву (ілюстративне)

«Шкільні ліги пліч-о-пліч» є наймасштабнішими учнівськими змагання в Україні. Цього разу вони відбуваються під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО».

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адмінстрації.

Там розповіли, що 25 січня під головуванням заступника начальника Львівської ОВА Івана Собка відбулась нарада з очільниками РВА області щодо реєстрації навчальних закладів для участі в проєкті «Шкільні ліги пліч-о-пліч». Під час зібрання повідомили, що наразі лідерами з реєстрації є  Ходорів, Рудки та Стрілки.

Зокрема Іван Собко підкреслив, що проєкт має на меті залучити максимальну кількість дітей до занять спортом, а також батьків та тренерів.

Детальніше про етапи ліги та як зареєструватися

За інформацією ЛОВА, змагання проводитимуть з п'яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черлідінг. У змаганнях можуть взяти участь як дівчата, так і хлопці.

У першому етапі Шкільних ігор, який відбувся у нашій області у жовтні-грудні 2023 року. Тоді у них участь взяли понад 5 тисяч учнів.

У Львівській області ще триває перший етап – змагання в закладах загальної середньої освіти, формуються збірні команди школи з виду спорту. Усього цьогоріч планують залучити до цих змагань близько 50 тисяч учнів з Львівщини.

Наступний етап буде проходити серед шкіл територіальних громад, де мають визначити переможців змагань у територіальних громадах. Далі саме вони отримують право змагатися у районному етапі.

Зареєструватися для участі в змаганнях можна за посиланням тут.

Довідка

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – це змагання серед учнів України під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО». Їх проводять з ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Цього року проєкт реалізовуватимуть у 20 областях України, серед яких і Львівщина. Учасниками зможуть стати понад 8 тисяч шкіл, а це майже 300 тисяч учнів.

Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня до червня. У сезоні 2023/2024 Всеукраїнські шкільні ліги запланували провести з грудня 2023 до червня 2024 року.

Читайте також Львів'ян запрошують на безкоштовні курси з десяти професій: як долучитись

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: