Гайда оновлюватися: нова версія iOS дозволить установку додатків зі сторонніх джерел

photo1706251338

Apple випустила iOS 17.4 бета 1 - перший тестовий випуск наступної версії операційної системи, яка надасть  користувачам можливість завантажувати та встановлювати програми через альтернативні майданчики. Компанія вносить ці зміни, щоб відповідати закону Європейського союзу про цифрові ринки, який технологічні компанії мають виконати до 7 березня 2024 року.

Повідомляє портал macrumors.

Альтернативні магазини програм для iOS працюватимуть аналогічно додаткам, які можна встановити на iPhone або iPad. Apple випустить нові API для створення торгових площадок на iOS для поширення програм серед користувачів.

Apple не стягуватиме комісію за програми, встановлені через альтернативні торгові майданчики, а також за альтернативні платіжні системи, які також будуть дозволені відповідно до нововведень в App Store в Європейському Союзі.

Тепер будь-який розробник може створити свій власний аналог App Store в iOS 17.4 і надати користувачам можливість завантажувати будь-яке програмне забезпечення. Але це можливо лише за умови, що воно відповідає всім стандартам безпеки. Додатки, які були встановлені через інші магазини, мають пройти процедуру верифікації, включаючи оцінку їх безпеки, аналогічну тій, яка застосовується до додатків для Mac.

Окрім цього, після оновлення до iOS 17.4 користувачі в країнах Євросоюзу зможуть вибирати свій улюблений браузер за замовчуванням, а розробники додатків в Європейському Союзі отримають доступ до технології NFC.

Нововведення дозволить використовувати альтернативні движки для браузерів, тому для сторонніх браузерів не буде обов'язковим використання WebKit. Додатки матимуть можливість здійснювати NFC-платежі без використання Apple Pay чи додатка «Гаманець» завдяки технології емуляції картки (Host Card Emulation). Також додатки зможуть використовувати виявлення поля, і можна буде встановити програму за замовчуванням, яка буде активуватися, коли ‌iPhone‌ розташовано поруч із терміналом.

Читайте також Новий етап у робототехніці: у США розробили найменших роботів у світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: