Хірурги у Львові прооперували трирічного пацієнта з пухлиною лімфатичних судин

421712509_871787378282520_1766695512499543920_n
Єгор із мамою. Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

У Львові медики лікують вроджену патологію у трирічного пацієнта з Миколаївщини. Лімфангіома — доброякісна неоплазія, утворена з лімфатичних судин.

Про це повідомили у Центрі дитячої медицини лікарні «Охматдит».

До цього батьки хлопчика звертались до понад 30 лікарень по всій Україні. Та дитині не могли встановити діагноз, паралельно лікуючи не ту хворобу.

Після всіх обстежень львівські лікарі визначили, що у дитини лімфангіома привушно-жувальної, підщелепної ділянок справа та підʼязикової ділянки зліва. Фахівці зробили Єгору склерозування відповідних ділянок (медична маніпуляція, при якій усувають дрібні варикозно розширені вени та телеангіоектазії (судинні зірочки або павуки)- Ред.)

Хлопчик добре переніс склерозування і з перервою у 3 місяці Єгору знову ввели препарат. Попередньо планується 3 курси таких маніпуляцій.

Лікарям постійно необхідно відстежувати активність процесів у новоутворенні - наскільки вона змінюється чи ні. Адже мальформація потребує лікування впродовж усього життя людини.

Раніше ми розповідали, що львівські отоларингологи прооперували двох дітей, у яких застуда спричинила ускладнення, через що пацієнти не могли відкривати рота.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: