На межі Львівської та Закарпатської областей встановили перший вітряк нової вітроелектростанції

420102041_821689503302659_1662334013253360068_n
Фото: Українська Вітроенергетична Асоціація

На перетині Львівської та Закарпатської областей, а саме території Нижньоворітської громади, завершили монтаж першої вітротурбіни вітропарку «Островський».

Про це повідомила Українська вітроенергетична асоціація (УВЕА).

Там розповіли, що вітротурбіна  має висоту башти 120 м і діаметр ротора - 152 м. Її  потужність 4.8 МВт. За словами УВЕА, таких технічних характеристик, цю вітротурбіну можна назвати «вітротурбіною середнього розміру», якщо порівняти з іншими вітротурбінами, що працюють сьогодні в Україні.

«Встановлення першої вітротурбіни - важливий етап у реалізації будь-якого вітроенергетичного проєкту. Наступним кроком є підключення до електричної мережі, і генерація електроенергії для споживачів», - зазначили в УВЕА.

В асоціації додали, що загальна встановлена потужність запланованої вітроелектростанції (ВЕС) становитиме 80 МВт. За даними УВЕА, такого обсягу електроенергії, що буде вироблятися вітровий парком «Островський», достатньо для щорічного забезпечення екологічно чистою електроенергією майже 50 тисяч домогосподарств.

В Українській вітроенергетичній асоціації підкреслили, що екологічно чиста електроенергія - не єдина перевага, яку отримає місцева громада через генерацію електроенергії вітровим парком «Островський».

«Договір про соціальне партнерство укладений між вітряним парком Островський та Нижньоворітською громадою, передбачає направлення 3% доходу від продажу електроенергії до бюджету громади. В щорічному еквіваленті - це майже півтора мільйона гривень на дороги, школи, дитячі садочки, спортивні заклади. І це - сума від генерації лише однієї вітротурбіни, по закінченню будівництва вітропарку, цей показник помножиться на кількість встановлених вітротурбін», - додали в асоціації.

Такий вітроенергетичний проєкт впроваджує компанія «"УК "Вітряні парки України», яка є одним з лідерів вітроенергетики України з понад 10-ти річним досвідом роботи в національному секторі відновлюваної енергетики.

Читайте також Ще чотири земельні ділянки у Львівській області виставили на електронні аукціони

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: