У Львівській області відкрили ще два кваліфікаційні центри

photo1706266933
Фото: ЛОВА

Два кваліфікаційні центри відкрили на базі ВПУ №29 м. Львова та ВПУ №34 м. Стрия. Там буде здійснюватися оцінювання і визнання результатів навчання людей та присвоєння чи підтвердження відповідних професійних кваліфікацій.   

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що кваліфікаційний центр на базі Вищого професійного училища №34 міста Стрий здійснюватиме свою діяльність за професійними стандартами:

  • «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування»;
  • «Кухар»;
  • «Кондитер»;

На базі Вищого професійного училища № 29 м Львова можна буде отримати підтвердження за професійними стандартами:

  • «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів»;
  • «Кухар 3 розряду»;
  • «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення ІІ, І категорії»

«Кваліфікаційні центри є можливістю приведення до єдиних стандартів та підвищення якості робочої сили відповідно до потреб ринку праці. Якщо людина підтвердить, що її знання та компетентності відповідають вимогам професійного стандарту, успішно пройде теоретичне та практичне оцінювання, то кваліфікаційний центр видасть сертифікат про присвоєння професійної кваліфікації, що визнається державою і є підставою для офіційного працевлаштування», – зазначила заступниця директора НМЦ ПТО у Львівській області Наталія Рибак.

Вона також додала, що така інноваційна практика ще не отримала широкого визнання, але з кожним днем вона все більше визначатиметься роботодавцями, оскільки вимоги до офіційного працевлаштування лише зростають

Довідка

За даними ЛОВА, в Україні відкрили 54 таких центри, з них 5 – у Львівській області. Зокрема, у вересні 2023 року перші два кваліфікаційні центри відкрили у Львівській області при Новояворівському вищому професійному училищі та Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: