Мер Львова повідомив, в якому стані будинки на Стрийській, які знищила ракета РФ влітку

image - 2024-01-26T104208.432
Будинок, який зруйнувала ракета РФ на вул. Стрийській. Фото: телеграм-канал Андрія Садового

У ніч проти 6 липня армія РФ обстріляла ракетами Львів, пошкодивши багатоквартирний будинок на вул. Стрийській. За шість місяців місту вдалося відбудувати будівлю.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі мер Львова Андрій Садовий.

Він зазначив, що до кінця лютого триватимуть останні роботи з укріплення та перекриття будинку. За словами мера Львова, наступним етапом буде безпосередньо ремонт квартир, який також буде профінансований з міського бюджету.

«Оскільки це історичний ареал міста, процес відбудови потребує більше часу та максимальної точності щодо старої документації, аби зберегти оригінальний вигляд будинків. Ми відбудовуємо все з великою увагою до деталей. Наша мета – не лише відновити, а зробити краще», – розповів Андрій Садовий.

Атака росіян на Львів та область 6 липня

Вночі на 6 липня російські війська обстріляли ракетами Львів. Внаслідок цього окупанти пошкодили багатоквартирний будинок на вул. Стрийській. Крім того,  загинули 10 людей. Рятувальники розбирали завали майже добу. Ще 48 отримали травми та поранення різної важкості.

Крім того, руйнувань зазнали:

  • понад 30 будинків;
  • більше ніж 250 квартир;
  • 10 гуртожитків;
  • будинок дитини;
  • два виші;
  • санаторна школа.

Також була пошкоджена одна підстанція у Львові, внаслідок чого 150 абонентів були без електропостачання. Тоді міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що ця нічна атака стала найбільшою атакою на цивільну інфраструктуру Львова від початку повномасштабного вторгнення РФ до України. Після таких подій у Львові оголосили дводенну жалобу за загиблими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: