Будь-яке припинення вогню піде на користь Росії – американські аналітики

421826276_728312559481825_1363912795910128651_n

Кремль, можливо, вдає зацікавленість в пропозиції поступок щодо місця України в західних інституціях, намагаючись спонукати Захід до превентивних поступок щодо територіальної цілісності України. Росія може вдавати, що погоджується на ці вимоги, щоб швидше зміцнити контроль над окупованими територіями.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ISW пише, що будь-яке припинення вогню піде на користь Росії і дасть їй час для відновлення та перегрупування для майбутніх наступальних кампаній для досягнення тих самих максималістських цілей та подальшого територіального завоювання в Україні.

У звітах про готовність до переговорів російського президента Володимира Путіна навіть не згадується про те, що Росія готова відмовитися від будь-якої окупованої української території. Російські офіційні особи продовжують вказувати, що максималістські цілі Путіна не виключають анексії Росією окупованих українських територій або додаткових територіальних захоплень в Україні. 

Аналітики пишуть, що наразі немає підстав вважати, що Путін не відмовиться від будь-яких зобов’язань дозволити Україні інтегруватися в західні політичні, економічні та військові інституції, доки російські військові можуть переслідувати свої цілі, щоб перешкодити Україні це зробити. 

Додамо, напередодні видання Bloomberg писало, що невідомий посередник «передав сигнали» офіційним особам США в грудні 2023 року про те, що Путін, можливо, буде готовий відмовитися від своїх наполягань на «нейтральному статусі» України і навіть може остаточно відмовитися від свого виступу проти вступу України в НАТО. 26 січня прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков спростував  це повідомлення, заявивши, що інформація  про готовність Росії відмовитися від вимог України не вступати в НАТО є «некоректними» та «неправдивими».

Читайте також: На фронті за добу відбулося майже 100 бойових зіткнень

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: