Зеленський назвав, скільки разів РФ атакувала Україну ракетами та дронами у новому році

ракета
Крилата ракета, ілюстративне фото/depositphotos

Від початку 2024 року росія випустила по містах України понад 330 ракет різних типів і близько 600 бойових безпілотників.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у вівторок, 30 січня.

«Щоб протистояти такому тиску терористів, потрібен достатньо міцний повітряний щит. І саме такий повітряний щит ми будуємо з нашими партнерами», — каже глава держави.

Зі слів Зеленського, необхідно забезпечити контроль України над її повітряним простором, оскільки це також є критично важливим для безпеки на землі — від передових позицій до лікарень і шкіл у тилу.

За його словами, протиповітряна оборона та радіоелектронна боротьба є пріоритетами держави. Зеленський додав: «російський терор треба перемогти — це досяжно».

Російські атаки по Україні

За даними Генерального штабу ЗСУ, впродовж 29 січня росіяни 114 разів атакувала Україну із авіації, а також здійснили 99 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові приватні та багатоквартирні будинки, школа та інша цивільна інфраструктура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: