У Львові знайшли віллу, яку Гринкевичі збудували без дозволів

424667072_836317328508018_1801378570739505926_n
Вілла Гринкевичів. Фото: Любомир Зубач/Facebook

У Львові на комунальній землі виявили незаконну будову родини Гринкевичів, споруджену з численними порушеннями.

Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач у середу, 31 січня.

«Басейн там, де мали би бути сади. Особняк, що своїм подвір’ям заліз на землі природо-заповідного фонду. Захоплення двох комунальних ділянок та самовільна дорога через ліс. І, звичайно, без жодного дозволу. Ну, від структур ЛМР точно. Так родина Гринкевичів розбудовувалася у Львові.

Про віллу-самобуд фактично посеред лісу ми дізналися із запиту від журналістів. Щодо оформлення чи оренди землі, як і стосовно дозволів на спорудження будинку власники до Львівської міської ради не звертались. Все самі, своїми силами, так би мовити», — пише посадовець.

Йдеться про район вулиці Тракт Глинянський, вулиці Лодія – Наступальна. Це колишні землі садового товариства Споживче товариство «Пролісок», які були передані в приватну власність ще 1998 року.

У департаменті містобудування перевірили документи, а посадовці управління держконтролю за використанням землі виїхали з обстеженням на місце.

Візуалізація: Любомир Зубач/Facebook

Ділянки 1, 2, 3, 4 – у власності Світлани Гринкевич та Ірини Федак – дружини та тещі Ігоря Гринкевича.

Будинок збудовано на ділянці 2 площею 9,5 соток землі, але він там трохи не помістився і зайняв частину ділянки 3.

У порядних господарів біля будинку має бути басейн. Він розташувався на ділянці 4. І через свої габарити попередньо заліз на ділянку 5. А вона – комунальної власності. А, втім, це питання ще потребує додаткового вивчення геодезистів.

Зубач каже, що в будівельних реєстрах немає жодних будівельних паспортів чи дозволів. Міська інспекція нічого точно не видавала, але і не знайшла, щоб видавав Київ.

Три з чотирьох ділянок у власності родини Гринкевичів з 2019 року, тільки одну, під номером 2, вони придбали вже під час війни, у серпні 2022-го.

Теперішнє цільове призначення ділянок 1 і 2 дозволяє будувати будинок.

Ділянки 3 і 4 – призначені під колективне садівництво і ніхто цього не змінював, тобто будувати на них точно не можна, але там уже залили чимало бетону – очевидно, під такий собі «невеличкий» басейн із джакузі.

Ділянка 6 на план-схемі позначена зеленим кольором. Орієнтовно 21 сотка - це все захоплені державні землі ДП «Львівський Лісгосп». Тобто це ліс і землі природно-заповідного фонду, на якому не можна нічого робити, тим паче рубати дерева, щоб поставити огорожу чи прокласти дорогу. Але саме це зробила родина Гринкевичів. До слова, захоплення земель державної власності – це кримінальна відповідальність, додає він.

Фото: Любомир Зубач/Facebook

Ділянка 5 і 10 – це міські землі, їх умовно позначили червоним. Без жодних дозволів, зайняли і фактично користуються комунальною землею і на обох комунальних ділянках встановили металеві огорожі. За результатами обстеження нашої комісії держуправління контролю за землями, площа цих самовільно зайнятих земель – 0,28 га», – розповів Любомир Зубач.

Львівська міська рада вже скерувала листи в усі можливі інстанції, аби ті вжили заходів. Це, зокрема, Держгеокадастр, Державна екоінспекція та Нацполіція, а також Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства та Філія «Львівського лісового господарства» ДCГП «Ліси України».

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена під час спроби дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. За 500 тисяч доларів США пропонувалися за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження. Наразі він перебуває під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: