Воїнів із Львівщини звільнили із російського полону (ОНОВЛЕНО)

photo_5319036079921288267_y
Український воїн, якого обміняли 31 січня 2024 року. Фото: Володимир Зеленський/Telegram

З російського полону вдалося повернути понад дві сотні українських оборонців. Серед них семеро військовослужбовців з Львівської області.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький у середу, 31 січня.

З російського полону повернулись:

  • Владислав Івахов з Яворова. Служив у 36 окремій бригаді морської піхоти. Захищав Маріуполь. Потрапив у полон у травні 2022 року.
  • Святослав Багрій з Жидачева. Начальник юридичного відділу, депутат Жидачівської міської ради. Учасник АТО. Коли почалася повномасштабна війна, пішов добровольцем у лави ЗСУ, служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Потрапив у полон у березні 2022 року під Попасною.
  • Руслан Квас із Миколаєва Львівської області. Також служив у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Потрапив у полон наприкінці березня 2022 року – поблизу Попасної.

«Інформація доповнюється і я вірю, що назву ще багато імен та прізвищ наших земляків, але вже зараз можу повідомити, що сьогодні з poсійського полону повернулися троє жителів Львівщини», — написав глава ОВА.

Оновлено. 19:54

Згодом Козицький повідомив, що також на Львівщину з полону повертається Вʼячеслав Бутрім, який був у неволі з травня 2023 року. Чоловік родом з Новогродівки Донецької області. Служив у 105 окремій бригаді територіальної оборони. Нині його мама мешкає у Новояворівську.

Скриншот зі сторінки Максима Козицького/Facebook

Оновлено. 20:30

Увечері цього ж дня очільник ОВА доповнив, що за підтвердженою іінформацією, з полону повернулись й двоє захисників із Червоноградщини.

Микола Ярема зі села Карів. На початкуповномасштабного вторгнення пішов добровольцем у Великомостівську прикордонну частину. У травні 2022 року пропав безвісти. Пізніше рідних сповістили, що Микола у полоні.

Василь Велюра зі села Боянець. Чоловік був учасником бойових дій, а після 24 лютого 2022 року воював у лавах окремої механізованої бригади імені короля Данила. У полоні перебував з березня2022 року.

Скриншот зі сторінки Максима Козицького/Facebook

Оновлено. 20:44

За даними глави Львівської ОВА, додому із полону росіян також повернувся Олег Турчак із Зимноводівської громади.

Обмін полоненими 31 січня

Черговий обмін військовополоненими відбувся 31 січня 2024 року. Україна повернула з полону ще 207 своїх громадян.

З 207 захисників, яких вдалося повернути, 180 — рядові і сержанти, 27— офіцери. Майже половина — захисники Маріуполя.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Дивись новини Львова й України (@dyvys.info)

Також є військові, що були на «Азовсталі», острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках. Це бійці ЗСУ, Нацгвардії, підрозділів Державної прикордонної служби та Національної поліції. Це другий великий обмін після тривалої перерви, зазначили в Офісі президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: