У Львові на фасаді школи відкрили 5 меморіальних таблиць пам'яті загиблих воїнів

image - 2024-02-01T160024.840
Фото Романа Балука для Львівської міської ради

У четвер, 1 лютого, на фасаді школи №86 у Львові відкрили 5 меморіальних таблиць пам'яті львів’ян, які загинули на війні, як-от: Андрія Іваночка, Ігоря Захарко, Валерія Діанова, Владислава Якимова та Павла Малаховського.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міськради.

Там розповіли, що усі вони раніше навчалися у цій школі, тому місто вшановує їх пам'ять, виготовивши такі таблиці.

«5 меморіальних таблиць на стіні цієї школи вшановують пам'ять 5 випускників цього навчального закладу, які загинули у російсько-українській війні. На жаль, фактично в кожній нашій школі є загиблі випускники і ми щотижня відриваємо нові таблички. Ми маємо розроблену процедуру встановлення меморіальних таблиць. Рідні звертаються до навчального закладу, надають коротку інформаційну довідку і фото для дошки. Далі ми передається це в управління архітектури, що розробляє макет, погоджуємо його з близькими і фінансуємо виготовлення такої таблиці», – розповів Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Що відомо про воїнів, яким встановили меморіальні таблиці пам'яті

Павло Малаховський. З перших днів повномасштабного вторгнення росії боровся за незалежність України. Героїчно загинув 3 січня 2023 року під м. Бахмут Донецької області у віці 35 років.

Валерій Діанов. Боровся з окупантами на східному напрямку і героїчно загинув на 44-ому році життя у бою за м. Вугледар Волноваського району Донецької області (31 січня 2023 року).

Ігор Захарко. Виконував бойові завдання на Донецькому напрямку, захищаючи незалежність України. 8 лютого 2023 року героїчно загинув у віці 37 років у с. Водяне.

Владислав Якимов. Воював на Луганщині та на Запорізькому напрямку. 20 березня 2023 року героїчно загинув у віці 27 років у с. Кузьмине Сєверодонецького району Луганської області. Представлений до нагороди орденом «За мужність І ступеня» (посмертно).

Андрій Іваночко. Захищав незалежність та територіальну цілісність України в зоні АТО (2015-2017рр). У перші дні великої війни був під Києвом, відвойовував свободу України. 21 березня 2022 року героїчно загинув на 30-му році життя під Миколаєвом, смт. Первомайськ. Нагороджений посмертно орденом «За мужність ІІІ ступеня».

Читайте також Ще дві пам'ятні дошки загиблим воїнам встановили на Львівщині

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: