Перевізник нелегально курсував на одному з приміських автобусних маршрутів на Львівщині

Страйк Автобус (22)
ілюстративне фото, архів ІА Дивись.info

У Львівській області відбулася перевірка на дотримання вимог автотранспортного законодавства під час випуску автобусів на лінію. Усього перевірили 25 транспортних засобів.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської обласної військової адміністрації.

Там розповіли, що контроль пройшли такі перевізники як-от: МПП «Транспортник» та МКП «Транс-Екіпаж».

Так, під час спільного рейдового огляду перевірили 25 транспортних засобів та зафіксували низку недоліків через неналежний технічний і санітарний стан транспортних засобів, які надають послуги з перевезення пасажирів.

У ЛОВА зауважили, що водії автотранспортних підприємств зобов’язані проходити щоденний огляд лікаря перед виїздом з підприємства. До того ж, сам автобус перевіряє механік перед виїздом, про що він робить відповідний запис у журналі випуску транспортних засобів на лінію.

За результатами перевірок директор департаменту дорожнього господарства ЛОВА Орест Шуліковський повідомив, що виявили транспортні засоби перевізника МПП «Транспортник» з трафаретом автобусного маршруту № 176 Трускавець АС – Східниця, який згідно з чинним договором повинен обслуговувати перевізник ТОВ «ТРАНССІТІ».

«У зв'язку з цим, працівники відділу державного нагляду у Львівській області Державної служби України з безпеки на транспорті склали на підприємство МПП «Транспортник» два акти про порушення вимог статті 39 Закону України. За це передбачений штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», – розповів Орест Шуліковський.

Підкреслимо, що до перевірок залучили працівників управління транспорту департаменту дорожнього господарства ЛОВА, працівників відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції у Львівській області та інспекторів відділу державного нагляду області Державної служби України з безпеки на транспорті.

Крім того, департамент дорожнього господарства закликає жителів області, у разі виявлення фактів порушення перевізниками розкладу чи схеми руху звернутися до департаменту для прийняття управлінських рішень та унеможливлення в подальшому таких порушень.

Зареєструвати звернення можна за коротким номером «Гарячої лінії області» – 112, або номером «Урядової гарячої лінії» – 1545.

Читайте також У Львові виник збій у роботі трекінгу громадського транспорту

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: