У Львові не вистачає водіїв електротранспорту: охочих запрошують на навчання

Тролейбус
Фото: ЛМР

У Львові організовують «Школи водіїв», де кожен охочий може навчитися керувати трамваєм чи тролейбусом.

Про це повідомили в Львівській міськраді.

Там розповіли, під час після двомісячного теоретичного курсу практичні навчання відбуватимуться у депо, потім - на лінії без пасажирів, а далі уже із пасажирами. Так, стажування буде оплачуване, а після нього випускникам гарантують офіційне працевлаштування, соціальний пакет та стабільну заробітну плату.

Як зауважили у комунальному підприємстві, навчання для водіїв трамваїв розпочнеться найближчим часом, наразі у групі ще є три вільні місця. Натомість група водіїв тролейбусів ще на стадії комплектації.

«Водії-початківці «третього класу» можуть розраховувати на таку заробітну плату: водії трамвая – 25 тис. грн, водії тролейбуса – 27 тис. грн. Далі, удосконалюючи свої навики та підвищуючи «класність», водії можуть мати суттєво вищу заробітну плату», - зазначили у ЛКП «Львівелектротранс».

Станом на сьогодні львівське комунальне підприємство «Львівелектротранс» має потребу у 50 водіях: 30 - для трамваїв і 20 - для тролейбусів.

Детальнішу інформацію можна дізнатися за телефоном: 067 429 21 96.

Довідка

За інформацією міськради, «Школа водіїв» ЛКП «Львівелектротранс» проводить постійний набір на безкоштовне навчання за спеціальністю «Водій трамвая/тролейбуса».

Навчання триває протягом трьох місяців: два – теорія, один – практика. Випускники отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації та посвідчення на право керування транспортним засобом категорії «Т».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: