У Львові попрощаються з двома воїнами, які загинули на війні: що про них відомо

смерть
Фото ілюстративне: з відкритих джерел

У суботу, 3 лютого, Львів попрощається з захисниками: Олегом Кретом та Володимиром Вербицьким.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міськради.

Коли відбудеться похорон воїнів

Там розповіли, що чин похорону за воїном Олегом Кретом розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Після цього об 11:30 год відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисника на Личаківському кладовищі.

А о 12:00 год розпочнеться чин похорону воїна Володимира Вербицького у храмі свв. апп. Петра і Павла у Рясному (вул. Лукасевича, 15). Поховають воїна на Ряснянському цвинтарі. 

Що відомо про загиблих військових

З біографії Олега Крета

Олег Крет («Поет») народився 7 лютого 1989 року у Львові.

Олег Крет. Фото: ЛМР

Навчався у Ліцеї «Оріяна» Львівської міської ради. Згодом здобув професію «Електромонтажер з ремонту та обслуговування електроустаткування 3-го розряду» у Державному навчальному закладі «Львівське вище професійно-політехнічне училище».

Опісля обіймав посаду електромонтажника у Приватному акціонерному товаристві «Аеробуд» у столиці. Протягом останнього періоду працював електриком у ТОВ «Завод решіткового настилу» у Львові.

У вільний час захоплювався написанням віршів, які не публікував. Любив тварин і обожнював велопрогулянки навіть тоді, коли цьому не сприяли погодні умови.

У березні 2023 року став на захист Батьківщини від російських окупантів. Боронив суверенітет держави у лавах 71-ї окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на південному та східному напрямках. Загинув воїн 26 січня 2024 року.

У Олега Крета залишилися мама, брат, двоє сестер, племінники та швагри. 

Володимир Вербицький 

Володимир Вербицький народився 13 листопада 1973 року у Львові.

Володимир Вербицький. Фото: ЛМР

Володимир Вербицький навчався у Середній загальноосвітній школі № 92 міста Львова. Здобув професію слюсаря-інструментальника у місцевому професійно-технічному училищі. Опісля проходив військову службу в місті Чоп Закарпатської області. Більшу частину свого життя пропрацював водієм-далекобійником.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ до України став на захист Батьківщини від окупантів до лав 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту.

За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема, почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест» та відзнакою Президента України «За оборону України». Воїні загинув 26 лютого 2024 року.

У Володимира Вербицького залишилися мама, дружина і 16-річний син.

Нагадуємо, раніше в ранковому зведенні Генштабу повідомили, якою є ситуація на всіх напрямках фронту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: