Стало відомо, хто представить Україну на Євробаченні 2024

3199610
Фото: Getty Images

У неділю, 4 лютого, оголосили результати голосування у фіналі Національного відбору на Євробачення 2024, який відбувся напередодні. Згідно з підрахунками, на 68-пісенному конкурсі Україну представлять alyona alyona & Jerry Heil. Своєю піснею Jerry Heil та Alyona Alyona говорять про необхідність єднання між будь-ким задля добрих справ і важливих перемог.

У Дії за учасників Нацвідбору проголосувало 1 млн 167 тис глядачів. Майже 700 тисяч з них за пісню alyona alyona & Jerry Heil. 

Своєю піснею Jerry Heil та Alyona Alyona говорять про необхідність єднання між будь-ким задля добрих справ і важливих перемог. Співачки “щиро вірять в перемогу правди”, однак “в світі, сповненому шуму, ми будемо почутими лише, якщо будемо обʼєднаними і говоритимемо злагоджено".

Зазначимо, що найвищий бал журі поставило гурту "Ziferblat". За словами Джамали, їхній виступ був найбільш гармонійним як для сцени "Євробачення-2024". alyona alyona та Jerry Heil отримали від суддів 10 балів. Глядачі ж найвищий бал віддали дуету alyona alyona & Jerry Heil, що у сумі з балами журі дозволило їм перемогти у нацвідборі. Найменше ж глядачі оцінили виступ гурту "NAZVA". А ось співака MÉLOVIN журі та глядачі оцінили однаково – йому поставили 9 балів.

Нагадаємо, що 3 лютого відбувся фінал Нацвідбору на "Євробачення-2024", який показували у записі в рамках безпеки. Потім почалося голосування українців, результати якого мали оголосити вже у прямому ефірі з безпечного місця. Саме там після трансляції фіналу зібралися ведучі та фіналісти Нацвідбору. Та щойно лінії для голосування відкрили, і єдиний спосіб, за допомогою якого можна було проголосувати – застосунок "Дія" припинив працювати. Врешті, "Дію" полагодили і протягом 4 лютого українці мали змогу проголосувати за фаворита. Ну а результат оголосили вже сьогодні.

Пісенний конкурс "Євробачення-2024" відбудеться у травні у шведському місті Мальме. Перший та другий півфінали конкурсів заплановані на 7 та 9 травня, а от грандіозний фінал – на 11 травня. Учасник від України виступатиме у першій частині першого півфіналу. Усього ж українцям доведеться поборотися за перемогу в конкурсі з 36 іншими країнами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: