Скільки коштує купівля та оренда житла на Львівщині, — аналіз ринку у січні

House Key
Ілюстративне фото. Джерело: depositphotos.com.ua

У січні 2024 року по всій Україні працюють 75,4% відділів продажу новобудов по всій Україні. Аналітики проаналізували зміни пропозиції та попиту на новобудови, вторинний ринок та оренду на Львівщині.

Про це ІА Дивись.info повідомили у маркетплейсі DIM.RIA.

Де найбільше подорожчали квартири

За даними дослідження, станом на січень 2024 року найбільше зростання середньої вартості на однокімнатну квартиру зафіксовано в Івано-Франківській та Житомирській областях – на 5,5% та 7% відповідно.

Найбільша середня вартість однокімнатної квартири складає 91 тис. 219 доларів у Києві. Разом з тим за рік ціна виросла на 15%.

У Львівській області однокімнатна квартира вартує 66 тисячі 399 доларів, а у Закарпатській області 52 тис. 724 долари..

Досліджуючи пропозицію оренди на вторинному ринку продажу нерухомості, спостерігається помірне падіння. У Києві пропозиція зменшилася на 13% порівняно з груднем 2023 року. В Івано-Франківськівській області кількість оголошень збільшилася на 20%. Якщо аналізувати зміни у пропозиції за рік, то найбільше впала пропозиція у Сумській області – на 95%.

Окрім цього, у Львівській області ціна оренди однокімнатної квартири становить 14 тисяч 390 грн, у Дніпропетровській області – 13 тис. 93 грн.

Помітне зростання вартості за місяць у Полтавській області – 13%. Станом на січень вартість складає 11 тис. 150 грн.

З даними дослідження від ЛУН, від початку 2024 року змінились ціни на квартири у багатьох українських містах. Ціни на «вторинці» показали незначні зміни від початку 2024 року в Києві, Одесі, Дніпрі і Львові.

Головна світлина — depositphotos.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: