Львівські лікарі врятували руку чоловікові від ампутації

425594292_713211924282560_6502354996055833918_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

64-річний львів’янин розпилював дрова болгаркою та ледь не залишився без руки. 

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Там розповіли, що лезо повністю розріло м’які тканини й одну з двох кісток передпліччя чоловіка. 

За словами медиків, травму чоловік отримав наприкінці вересня. Тоді він порався по господарству та розпилював дрова болгаркою. Раптом інструмент ненароком вислизнув з його з рук, майже повністю відтяв ліву кінцівку. В цей час чоловіка доставив до лікарні Святого Луки його син.

Так, у лікарні зазначили, що випадок Івана був складним, оскільки лезо фактично відрізало кінцівку на рівні передпліччя і залишилася неушкодженою лише ліктьова кістка. 

Спочатку пацієнтові зафіксували кістку травматологи, а опісля - хірурги провели пластику м’яких тканин. Коли після операції минув місяць і перелом променевої кістки все ніяк не зростався, то травматологи взяли трансплантат з тазової кістки пана Івана та зафіксували все металевою пластиною. Під час цього періоду чоловік також відчував сильний біль.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

«Його ліктьовий нерв стискали зарубцьовані тканини. Це давало болісні і пекучі відчуття на передпліччя, мізинець і безіменний палець. Ми відкрили кубітальний канал, по якому проходить ліктьовий нерв, звільнили його та перемістили вище. А для того, аби нерв знову не зарубцювався, ми обтягнули його сполучною тканиною перикарда із серця свині», - розповідає реконструктивна хірургиня кисті Лікарні Святого Луки Марія Кузейків.

Після того, як чоловік травмувався минуло вже 4 місяці. Всі чотири операції, які він пережив, минули успішно, адже руку вдалося зберегти. Тепер львів'янин проходить реабілітацію: двічі на тиждень займається із фізичними та ерготерапевтами та поступово відновлює функцію руки.

Читайте також Торік у львівській дитячій лікарні прооперували понад 60 новонароджених

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: