Скульптуру св. Яна з Дуклі з Бернардинського дворику відреставрували у Львові

4256369339182120566924802051004873871930742n1-fba2ab2b
Фото з фейсбуку Інституту Полоніка

У майстерні львівської кераміко-скульптурної фабрики у Львові відреставрували скульптуру святого Яна з Дуклі з купола ротонди у Бернардинському дворику. Над її відновленням працював львівський реставратор Тарас Олещук.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що скульптуру повернуть до Бернардинського дворику після закінчення реставрації ротонди. Це триватиме орієнтовно до кінця весни цього року.

«Фігуру, що мала значні пошкодження, з купола ротонди зняли на початку повномасштабної війни та перевезли у майстерню. Там перед початком реставраційних робіт провели ґрунтовні дослідження скульптури та виявили сліди позолоти, яку реставратори відновили. Повернуть Яна та чотири кам’яні вази на купол після завершення всіх реставраційних робіт самої ротонди, орієнтовно до кінця весни 2024 року», - розповіла радниця міського голови Львова з питань збереження культурної спадщини Лілія Онищенко.

За інформацією ЛМР, реставраційні роботи профінансувало Міністерство культури на національної спадщини Республіки Польща через Інститут «Полоніка».

Довідка

Ян з Дуклі або Святий Іван з Дуклі – чернець францисканець-бернардинець. Вважається першим канонізованим католицьким святим, який мешкав у Львов. У Монастирі бернардинів Ян з Дуклі жив протягом 1470–1484 рр.

Ротонда, де розташована була скульптура, належить до комплексу Бернардинського монастиря – пам’ятки архітектури національного значення. Пам'ятка датується 1748-1755 рр.

Читайте також Фортеця на краю міста, або Історія храму Святого Андрія у Львові

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: