У Львові вирішуватимуть долю профтехів

Dlya-sajtu (1)
Фото: williamstreetcreative.com, ілюстративне

У Львові цього вівторка, шостого лютого, пройде XXI позачергова сесія обласної ради, на якій, серед іншого, розглядатимуть питання щодо прийняття з державної власності закладів професійної технічної освіти у спільну власність територіальних громад.

Про це свідчить порядок денний сесії.

Нині на Львівщині активно працюють над стратегією розвитку профтехів, яких є 17. Місто хоче забрати навчальні заклади у свою власність, а область — у свою.

Варто оптимізувати напрямки навчання в закладах профтехосвіти – усунути ті напрямки, котрі не користуються популярністю, замінивши на ті, що є актуальними у Львові та області. Також важливо надати профтехам працювати децентралізовано, зазначала голова міської комісії освіти і науки Вікторія Христенко.

Щороку сума на утримання таких закладів становить близько 500 мільйонів гривень (це витрати на стипедії, зарплати, енергоносії, закупівлю обладнання тощо). Таких грошей у області нема, каже нам джерело у міській раді.

«Команда Садового щонайменше має стратегію і бачення майбутнього цих ПТУ. Мало того, у Львові є гроші на утримання цих училищ. Команда Козицького навіть приблизно не уявляє, що робити з цими навчальними закладами в майбутньому. Єдине стратегічне завдання - забрати їх в Садового. Грошей в обласному бюджеті на утримання ПТУ теж немає. Де будуть шукати додаткових 300 млн на їх мінімальне утримання - ніхто не знає», — пояснює співрозмовник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: