Зеленський підписав указ про створення Сил безпілотних систем

ор
фото: Генштаб ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення у Силах оборони окремого роду сил – Сил безпілотних систем.

Про це він повідомив у вечірньому зверненні у вівторок, 6 лютого. Водночас відповідний указ «Про нарощування спроможностей сил оборони» опублікували в Офісі Президента.

Зокрема в указі йдеться, що новий підрозділ створять задля «нарощування спроможностей Збройних Сил України щодо використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських та наземних систем, забезпечення готовності до застосування таких систем за призначенням».

Президент України підкреслив, що саме дрони – безпілотні системи – довели свою ефективність у боях на землі, у небі та в морі.

«Зараз перелік завдань чіткий: спеціальні штатні посади під роботу з дронами, спеціальні підрозділи, ефективне тренування, систематизація досвіду, постійне масштабування виробництв і залучення найкращих ідей, найкращих спеціалістів у цю сферу. Це завдання і для армії, і для Міністерства оборони та уряду загалом. І, щоб дати необхідну координацію в Силах оборони, забезпечити належний рівень планування та якість логістики, у структурі Збройних Сил будуть створені Сили безпілотних систем. Відповідні пропозиції будуть внесені на розгляд РНБО», – зазначив Володимир Зеленський.

Нагадуємо, сьогодні, 6 лютого, Верховна Рада підтримала продовження воєнного стану та загальної мобілізації в Україні на 90 днів. Таким чином, воєнний стан та мобілізація будуть продовжені до 13 травня 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: