Які свята відзначають 7 лютого: іменини та пам'ятні дати

image - 2024-02-06T215504.602
Фото ілюстративне: сanva

7 лютого у світі відзначають День народження вогнегасника. Крім того, свої іменини святкують Анатолій, Олександр та не тільки.

ІА Дивись.info розповідає про свята, пам'ятні дати та хто святкує іменини сьогодні.

7 лютого триває 714-й день повномасштабної війни в Україні.

Свята 7 лютого

У православному та греко-католицькому календарях згадують день Преподобного Партенія, єпископа Лампсакійського та Блеженнішого священномученика Петра Вергуна.

Пам’ятні дати 7 лютого

У цей день є чимало пам'ятних дат в історії. У 1483 році український вчений Юрій Дрогобич видав книгу «Прогностична оцінка поточного 1483 року» у Римі. Вона стала є першою відомою друкованою книгою українського автора.

У 1889 році американець Герман Голлеріт запатентував першу електричну обчислювальну машину.

У 1906 році сигнал SOS вперше був запропонований як міжнародний сигнал біди. До цього на суднах використовували код — CQD.

У 1992 році Республіка Бенін визнала незалежність України.

У 2010 році відбувся другий тур президентських виборів в Україні, на яких переміг Віктор Янукович.

7 лютого народилися український історик та письменник Микола Маркевич (1804 р.) та авіаконструктор Олег Антонов (1906 р.). Водночас в цей день не стало українського актора, корифея театру та режисера Миколи Садовського (1933 р.).

Хто святкує іменини?

Свій День ангела святкують: Анатолій, Борис, Віталій, Володимир, Вольдемар, Григорій, Дмитро, Петро, Олександр, Степан, Фелікс, Філіп.

Прогноз погоди для Львова та області на 7 лютого

Синоптики прогнозують 7 лютого у Львов та області хмарно з проясненнями. Вночі буде без істотних опадів, а вдень часом може падати дощ. Вітер південно-західний з переходом на західний, 9 – 14 м/с,  пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі: 2 – 7° тепла, а вдень: 7 – 12° тепла.

Водночас у Львові вітер південно-західний з переходом на західний, 9 – 14 м/с,  пориви 15 – 20 м/с. Температура вночі: 4 – 6° тепла, а вдень: 9 – 11° тепла.

Також синоптики попереджають про погіршення видимості в опадах. У середу атмосферний тиск вночі зростатиме, а вдень падатиме. Водночас відносна вологість повітря істотно не зміниться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: