Куди з'їздити у День всіх закоханих на Львівщині

IMG_7114-630x420
ілюстративне фото

Напередодні Дня святого Валентина у багатьох немає ідей, що подарувати коханим. Та найкращим сюрпризом є емоції, які можуть стати незабутніми після подорожей. 

ІА Дивись.info розповідає про п'ять романтичних локацій на Львівщині, де можна провести чудове побачення.

Історії про кохання

Саме місто Львів — є одним із тих, де завжди панує кохання та пристрасть. Недарма воно опинилось у десятці найпопулярніших та єдиним в Україні, куди обирають подорожі з нагоди Дня святого Валентина не перший рік поспіль.

У місті можна прогулятись історичним центром, насолодитись часом удвох, а також посмакувати смачною вечерею у різноманітних закладах.

Ще один тунель кохання

Це місце точно вартує вашої уваги, а також воно ідеальне, щоб провести тут гарне побачення, влаштувати романтичну фотосесію чи освідчитись у коханні.

Фото: Energy Butterfly. Travels

Алея півстолітніх дугласій Мензиса розляглась у Страдчі на Львівщині. Дуже високі сосни разом з іншими видами туї утворюють геометричну композицію у дендропарку, що належить Львівському національному лісотехнічного університету. На площі 5,7 гектарів росте понад 300 видів дерев та кущів.

Там, де можна усамітнитись

Мисливське господарство «Стир» підпорядковується Львівському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, розташоване у селі Збруї.

У лісництві можна порибалити, приїхати на полювання, подивитися на місцеву пасіку, купити в озері, організувати фотосесію. Посеред озера на невеличному острівці стоїть загадковий мисливський будиночок із дерева. Усередині будиночка неймовірно красивий вигляд, полиці заставлені книжками, високі стелі.

Фото: Юлія Беркута

Аби до нього потрапити, необхідно пройти по навісному місточку через озеро. Поряд тут також є мангал і столики, де можна влаштувати пікнік. Відпочити також можна у альтанках обабіч озера.

Вікенд удвох

У селі Волиця розташований неймовірний райський куточок для тих, хто хоче відпочити від тяжких буднів та гамору міста.

Фото: Vsesvit

Сучасний затишний будинок посеред соснового заповідника за 50 км від Львова – це місце для відновлення внутрішньої гармонії. Хтось скаже «тут немає чим зайнятися», але в тому і суть тут не потрібно нічого робити. Споглядання. Спокій. Натхнення для майбутніх звершень. Це відпочинок для тих, хто цінує безтурботність та усамітнення.

Vsesvit загублений у лісі, але доступний для бронювання. Робіть приємні несподіванки своїм коханим.

Сколівські бескиди

Неймовірна краса українських Карпат — завжди гарна ідея для мандрівки: засніжені шапки гір та чисте повітря точно надихнуть на романтичний настрій.

Наприклад,  у межах парку «Сколівські бескиди» пролягають такі туристичні маршрути як: «На гору Лопата», «Коростів – Красне – Парашка», «Сколе – Парашка», «Сопітські мандри від водоспаду до полонини», «Карпатські полонини – Тустань», велосипедний маршрут «Сколе – Ключ – Скелі Довбуша – Болехів – Стрий» (62 км), історико-пізнавальний маршрут «Нижнє Синьовидне – Труханів – гора Ключ – Сколе» (20 км). Деякі маршрути можна подолати на велосипедах або автомобілі. Багато маршрутів починаються зі Сколе, або ж включають у себе об'єкти неподалік від міста. Наприклад, «На гору Лопата» – маршрут на 12 км, який передбачає відвідування водоспаду Кам'янка та Журавлиного озера.

Також у парку облаштовано 8 рекреаційних зон та 2 туристичні притулки, створено еколого-просвітницькі та еколого-інформаційні центри, шкільні лісництва.

На території парку можна побачити водоспади, лісові озера, багатовікові ялинові, букові і смерекові ліси, зустріти оленів, зубрів, козуль, диких кабанів. Загалом 140 видів птахів, 50 видів ссавців знайшли притулок у цьому незайманому куточку природи. Найвища точка Сколівських Бескидів має назву Парашка. Висота гірської вершини – 1268 метрів.

Поблизу Сколівських Бескидів досить багато відомих курортів, таких як Славське, Сколе, Східниця.

Такі локації точно не варто проґавити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: