У Львові Дитяча лікарня святого Миколая отримала обладнання для порятунку сердець

обладнання_кардіо_31
Фото: ЛМР

У Львові Центр кардіохірургії лікарні святого Миколая Першого медичного обладнання отримав спеціалізоване обладнання за 2,5 млн грн.

Про це повідомили в пресцентрі Львівської міської ради.

Там розповіли, що обладнання для лікування сердець передали медичному закладі благодійники. Зокрема лікарня отримала – спеціальні шприцеві насоси для введення ліків маленьким пацієнтам, особливо, у реанімації після виконання втручань; один монітор NIRS для відстеження споживання кисню тканинами організму під час операції; лампа фототерапії, що допомагає лікувати жовтяницю в новонароджених.

«Наші добрі друзі Credit Agricole Ukraine передали нашому Центру кардіохірургії допомогу на суму 2,5 млн грн. Добру справу вдалося реалізувати за підтримки благодійного фонду Твоя опора. Дякуємо благодійникам за підтримку та постійну допомогу, і спільними зусиллями продовжуємо рятувати життя маленьких українців», - зазначають у дитячій лікарні святого Миколая Першого медичного обладнання Львова.

Довідка

За інформацією ЛМР, Центр дитячої кардіохірургії в лікарні святого Миколая відкрили у 2022 році. Це єдине таке відділення у західних регіонах України. Тут є 18 ліжко-місць та ще 6 – реанімаційних. Кардіохірурги виконують найскладніші втручання для діток з перших годин життя без потреби в транспортуванні малюка на далекі відстані.

Від початку російської агресії у Центрі дитячої кардіохірургії проліковано 1773 дитини з різних областей України, а 2577 діток отримали амбулаторну допомогу. Зокрема, йдеться про тих пацієнтів, які були змушені покинути домівки через війну.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у січні 2024 року в Дитячій лікарні Святого Миколая, що розташована на вул. Пилипа Орлика у Львові, народилися 103 немовлята.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: