Пріоритет — ЗСУ: для Львівської громади погодили бюджет розвитку (доповнено)

IMG_3201-696x464
Фото: архів ІА Дивись.info

Для Львівської громади погодили бюджет розвитку на 2024 рік.

Це рішення ухвалили на сесії міської ради у четвер, 8 лютого, передає ІА Дивись.info.

Депутат Назарій Бербека у коментарі нам уточнив, що загальна сума бюджету розвитку Львова становить 1,9 мільярда гривень. Кошти скерують на капітальні видатки громади, такі як ремонти шкіл, садків, лікарень, укриттів, аварійних доріг та інше.

«Так, у порівнянні з минулим роком, сума до розподілу є значно меншою, 739 млн грн. Це лише 42% від розміру бюджету за минулий рік», —  сказав він.

У пріоритеті підтримка української армії. На це заклали мільярд гривень — закупівля та субвенція необхідної техніки та 500 мільйонів гривень — підтримка ветеранів.

Напрямки

Пріоритет

  • Програма національного спротиву (в межах якої виділять 1 мільярд гривень на ЗСУ), центри для ветеранів, центри національно-патріотичного виховання, аварійно-відновлювальні роботи та облаштування приміщень для реабілітації поранених.

Кошти бюджету, які залишаються, розподіляють за напрямками:  

  • Медицина і реабілітація – 221 млн грн (облаштування та оновлення медичних обʼєктів під лікування поранених, співфінансування проектів реабілітації поранених, закупівля обладнання).
  • Освіта – 90 млн грн (облаштування центрів патріотичного виховання, капітальний ремонт укриттів в школах, завершення раніше розпочатих робіт).
  • Інвестиції в критичну інфраструктуру – 225 млн (підключення мереж водопостачання, будівництво каналізаційного колектора в Дублянах, реконструкція електропостачання, ремонт електротранспорту тощо).
  • Співфінансування грантових проєктів – 30 млн грн (школа в Брюховичах, тепломодернізація двох фасадів ТМО 1).
  • Аварійно-відновлювальні роботи обʼєктів, які постраждали внаслідок ракетних ударів – 28,2 млн грн.

На 2024 рік бюджет міста критично малий. Торік він становив 4,5 мільярда.

Якщо забрати від 1,9 мільярда усі гарантії по кредитах, залишається – 739 мільйонів гривень. Це та сума, якою можуть розпоряджатись.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: