У Львові буде центр допомоги Центр допомоги українцям, які зазнали тортур на війні

Psychologist supporting military officer in office, closeup
Фото: depositphotos.com.ua, ілюстративне

У Львові вибудовують центр допомоги українцям, які зазнали тортур внаслідок воєнних злочинів російських окупантів. На розбудову такого центру у Львові уряд Фландрії (Королівство Бельгія) передає 1,5 млн євро.

Про це йшлося під час засідання сесії міської ради Львова у четвер, 8 лютого.

Ці кошти скерують на розбудову центру допомоги українцям, які зазнали тортур на війні. Він запрацює в межах екосистеми людяності НЕЗЛАМНІ/UNBROKEN, що має багато аспектів: лікування, реабілітація та протезування поранених українців, мистецтво, спорт, соціальне житло для поранених, які проходять лікування, тощо.

Над центром роботи вже розпочали. Його мають вікрити нинішнього року.

Тут надаватимуть психологічну допомогу, будуть окремі спеціалізовані кабінети та окремі підходи.

До слова, від початку повномасштабного вторгнення росіян, у центрі UNBROKEN вже пролікували понад 16 тисяч поранених українців.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Головна світлина — depositphotos.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: