У Львові встановлять ще 29 пандусів у житлових будинках

408cb74a-cc3f-4fe3-9394-9cc25a612af6-1024x683
ФОТО: PSI.ORG.UA

У житлових будинках Львова теперішнього року встановлять засоби доступності для людей з інвалідністю. Йдеться про 29 пандусів, 42 підйомники та акумуляторний транспортер.

Таке рішення хвалили під час засідання сесії міської ради у четвер, 8 лютого, передає ІА Дивись.info.

Цього року засоби доступності облаштують за 72-ма адресами.

Зі слів керівника міського управління соціального захисту Олексія Неділі, для обстеження і визначення житлових приміщень, у яких зареєстровані особи з інвалідністю, що потребують облаштування пандуса чи підйомника, при районних адміністраціях створені постійно діючі моніторингові групи, до повноважень яких входить визначення засобів для забезпечення доступності.

Програма доступності у Львові

У Львові вже 5 років діє Програма забезпечення доступності житлових приміщень осіб з інвалідністю у кріслах колісних та осіб з інвалідністю 1 групи з порушенням зору. Завдяки цій Програмі у місті вже встановлено 53 пандуси, 44 підйомники і придбано 2 сходолази.

Їх загальна вартість - 18,5 млн грн.

За даними управління соцзахисту міста, нині у Львові перебувають на обліку 1416 осіб з інвалідністю у кріслах колісних, 29 військових у кріслах колісних, а також 1060 осіб з інвалідністю 1 групи з порушеннями зору.


ІА Дивись.info започаткувала проєкт «Тест на (не)доступність», у межах якого перевіряє, наскільки комфортним є простір у Львові для людей з інвалідністю. Перевірка на Сихові показала, що у більшості випадків ситуація потребує виправлення. Із результатом можна ознайомитись тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: