Львівські хірурги прооперували немовля із кишковою непрохідністю

417457966_872697481532042_4299146331848114222_n
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

У Львові хірурги прооперували 5-місячне немовля із гострою інвагінацією кишківника — заглиблення однієї ділянки кишківника в іншу, що викликає непрохідність.

Про це розповіли у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

Коли малюкові було два місяці медики вже виправляли таку форму кишкової непрохідності у пацієнта, але хвороба повернулась.

Причина патології — «дивертикул Меккеля».

Дитячий хірург Центру Андрій Кузик, який також оперував Максимка, розповів, що операція була складна:

«У дитини виявили непросту патологію: одна ділянка тонкого кишківника спочатку ввійшла в іншу ділянку, а потім уже цей конгломерат заглибився у товстий кишківник. Причиною інвагінації став т.зв. дивертикул Меккеля – вроджений утвір на кишківнику. Саме це випинання і не давало можливості провести консервативну дезінвагінацію. Під час хірургічного втручання ми розправили інвагіновані ділянки, висікли патологічний утвір та відновили прохідність кишківника»

Зі слів гастроентерологині Віти Волощук, коли 5-місячний пацієнт потрапив до центру, його клінічний стан був поганим: періодичні випорожнення із домішками крові, які посилювались, спазматичні напади болю з епізодами блювання.

Інвагінація кишківника — що це за хвороба

Завідувач хірургічного відділення Богдан Романишин говорить, що інвагінація кишківника найчастіше виникає у дітей віком від 3 місяців до 1 року. Це захворювання, при якому спостерігається заглиблення однієї ділянки кишківника в іншу, що викликає кишкову непрохідність. Якщо вчасно не вирішити проблему, у хворого може виникнути багато ускладнень, які стають загрозливими для життя дитини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: