У фіналі «Європейське дерево-2024» Україну представляє тисячолітній дуб з Львівщини: як проголосувати

photo1707478185
Джерело фото: ЛОВА

У фінальному етапі голосування за «Європейське дерево-2024» від України представлений тисячолітній дуб, що розташований на території церкви Михайла у селищі Верин, що на Стрийщині.

Про це повідомили в Львівській обласній військовій адміністрації.

Там розповіли, що в лютому відбувається онлайн-голосування за Європейське дерево року, організоване Асоціацією екологічного партнерства (EPA). Проголосувати може кожен охочий за посиланням тут. Голосування триватиме до 22 лютого 16:00 год.

«На жаль, світ відкриває для себе Україну за трагічних обставин. Але мусимо скористатися нагодою і показати наші не лише культурні, а й природні багатства. 1000-літній дуб с.Верин заслуговує стати відомим нарівні з іншими європейськими «старожилами». Отже, давайте підтримаємо його своїми голосами», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

За інформацією департаменту, фіналістами конкурсу Європейське дерево року також є представники Словаччини, Португалії, Литви, Латвії, Естонії, Чехії, Бельгії, Польщі, Хорватії, Нідерландів, Іспанії, Італії, Франції та Великобританії.

Крім того, у European Tree of the Year повідомили, що голосування є анонімним протягом усього періоду. Станом на 8 лютого представник з України знаходиться на 9 місці з 2007 голосами в загальному рейтингу. Наступний проміжний результат оголосять 15 лютого цього року.

Довідка

Тисячолітній дуб (дуб звичайний (Quercus robur l.) розташований на території церкви Михайла у с. Верин Стрийського району Львівської області.  Дерево має статус ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Віковий дуб» відповідно до рішення сесії Львівської обласної ради від 9 жовтня 1984 р. № 495.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: