У Львові лікується воїн, який після поранення на фронті переніс понад 20 операцій

Овсяніков 2
Воїн Володимир Овсяніков отримав поранення на фронті у липні 2023 року. Фото: НЕЗЛАМНІ

У Львові лікується 47-річний Володимир Овсяніков, який отримав тяжкі поранення на російсько-українській війні. Чоловік переніс більш ніж 20 операцій, ще десять втручань проведуть невдовзі.

Його історію розповіли у реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ.

Захисник родом з Дніпропетровщини. У цивільному житті чоловік займався мисливством, а у лавах Збройних сил України став розвідником. Брав участь у бойових діях на Донеччині та Херсонщині.

У липні 2023 року отримав поранення внаслідок російського обстрілу. Тоді уламки посікли майже все тіло Володимира. Він втратив праву руку, частину пальців на лівій та око. Сильно постраждала і права нога воїна. Був високий ризик ампутації.

Через п'ять місяців після поранення воїн продовжив лікування вже у Львові.

Аби врятувати нижню кінцівку захисника, хірурги виконали серію важких реконструктивних операцій – аж 10. Одну з них провели спільно з американськими хірургами – це відновлення цілісності кістки та free flap (пересадка власних м’яких тканин пацієнта).

Попереду на захисника чекає ще близько 10 втручань. Просто в палаті щодня з ним займається фізична терапевтка, аби уникнути ускладнень.

Наступні втручання вже виконають щелепно-лицеві хірурги. Це буде серія пластичних операцій з відновлення обличчя. А далі будуть місяці реабілітації та встановлення сучасного протезу руки.

Центр НЕЗЛАМНІ

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) — місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: