Що подивитися у львівських кінотеатрах у лютому: перелік фільмів

Цього місяця у львівських кінотеатрах можна буде переглянути чимало новинок. Так, в прокаті є фільми як від українських режисерів, так відомих іноземних. Зокрема з’явилася біографічна стрічка про Петра Франка та друга частина вже популярного фільму «Дюна».

ІА Дивись.info продовжує переглядати розклад кінопоказів у львівських кінотеатрах та складає добірку цікавих кінострічок, які можна переглянути там.

«Інший Франко», 2021 рік

Режисер – Ігор Висневський

Ігор Висневський – український режисер. У його доробку є короткометражний фільм «Слово», за який він отримав відзнаку «Best Director in a short film» кінофестивалю New York City International Film Festival.

«Інший Франко» – біографічна драма, в якій зображено життя одного з синів виданого українського письменника Івана Франка – Петра. Він є багатогранною особистістю:  один із засновників «Пласту», авіації в Галицькій армії, пілот, науковець та депутат. У стрічці розповідається про події 1941 року під час Другої світової війни. Сюжет фільму розпочинається з епізоду, коли в будинок Франка приходить давній друг Андрій Грищук.

Фільмі знімали у Києві та Львові. Зокрема чимало кадрів фільмували в Домі Франка  та Стрийському парку у Львові. Крім того, спеціально для фільму відтворили репліку літака «Альбатрос», на якому літав Петро Франко.

У головних ролях зіграли такі актори, як-от: В’ячеслав Довженко, Надія Левченко, Ахтем Сеітаблаєв та Ірина Кудашова.

Де дивитися: Кіноцентр «Горіховий» / Lviv Film Center. Коли: прокат з 10 по 14 січня лютого.

Кадри з фільму: скриншоти з трейлера

«Ідеальні дні», 2023 рік

Режисер – Вім Вендерс

Вім Вендерс – німецький режисер, сценарист та фотограф. У його фільмографії є такі стрічки, як-от: «З плином часу», «Небо над Берліном», «Коли настане кінець світу», «Поза хмарами», «Сіль землі», «Занурення» тощо. Зокрема, за фільм «Небо над Берліном» у 1987 році на Каннському кінофестивалі отримав приз за найкращу режисуру.

У новому кіно режисера «Ідеальні дні» розповідається історія чоловіка на ім’я Хіраяма. Він працює прибиральником туалетів в Токіо. Чоловік цілком задоволений своїм життям. Хіраяма полюбляє читати книги, вирощувати дерева та фотографувати у вільний час. У 2024 році фільм номінували на премію «Оскар» в категорії «Найкращий міжнародний художній фільм».

У головних ролях знялися такі актори: Кодзі Якусьо («Мемуари гейші», «Вавилон»), Токіо Емото, Аой Ямада, Аріса Накано та Мін Танака.

Де дивитися: Кінотеатр Мультиплекс Спартак. Коли: 13 лютого.

Кадри з фільму: скриншоти з трейлера

«Дюна: Частина друга», 2024 рік

Режисер – Дені Вільньов

Дені Вільньов – канадський режисер, сценарист та продюсер. За свою творчу діяльність отримав три премії «Оскар». Зокрема за фільми: «Прибуття», «Той, хто біжить по лезу 2049» та «Дюна» (перша частина).

Цього року на екрани вийде друга частина вже популярного фільму «Дюна». Кіно є екранізацією другої книжки американського письменника-фантаста  Френка Герберта. Так, сюжет стрічки продовжує історію про  на пустельну планету Арракіс.

У головних ролях: Тімоті Шаламе, Зендея, Дейв Батіста, Ребекка Ферґюсон, Джош Бролін, Крістофер Вокен ,Остін Батлер, Леа Сейду та Флоренс П‘ю.

Де дивитися: Кінотеатр «Планета Кіно / Forum». Коли: 28-29 лютого.

Кадри з фільму: скриншоти з трейлера

«Смак пристрасті», 2024 рік

Режисер – Чан Ань Гунг

Чан Ань Гунг – французький режисер та сценарист, родом з В’єтнаму. У його фільмографії є такі стрічки, як-от: «Аромат зеленої папаї», «Я приходжу з дощем», «Норвезький ліс» та інші.

«Смак пристрасті» – історичний драматичний фільм. У ньому зображена історія відомого гурмана Додіна та його куховарки Євгенії. Одного разу їхня прихильність одне до одного переростає в палкі почуття. Так, кохання надихає героїв на створення вишуканих та неординарних страв. Події у фільмі розгортаються у Франції в 1885 році.

Де дивитися: Кінотеатр «Multiplex / Victoria Gardens». Коли: 15 лютого.

Кадри з фільму: скриншоти з трейлера

«20 днів у Маріуполі», 2023 рік

Режисер – Мстислав Чернов

Мстислав Чернов –  український режисер, кореспондент, фотограф, військовий військовий кореспондент, лауреат Пулітцерівської премії. Фільм «20 днів» у Маріуполі» він зняв разом із своїми колегами з Associated Press, фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою Василісою Степаненко. У 2024 році стрічку висунули на премію «Оскар» від України в категорії «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».

Зйомки фільму розпочалися від початку повномасштабного вторгнення РФ до України. 24 лютого 2022 року знімальна команда приїхали в Маріуполь. Протягом 22 днів вони фіксували злочини Росії проти українців. Так, кіно зображує всі ті події, які відбувалися в місті, зокрема як окупанти обстрілювали мирних мешканців, вбивали та знущалися над українціями.

Де дивитися: Кінотеатр «Планета Кіно / Forum». Коли: 12-13 лютого.

Кадри з фільму: скриншоти з трейлера

«Арґайл», 2024 рік

Режисер – Метью Вон

Метью Вон – англіський режисер, продюсер, сценарист та актор. У своєму творчому доробку був режисером таких фільмів, як-от: «Зоряний пил», «Люди Ікс: Перший клас», «Люди Ікс: Дні минулого майбутнього», «Кінгс Мен» та інші.

У кінострічці «Арґайл»  розповідається про письменницю Еллі Конвей. Вона закінчує свою свої п’яту книжку. Одного разу вона вирушає в поїздку до своїх батьків. Під час неї вона дізнається, що її переслідують невідомі. В цей час її рятує справжній шпигун Ейден та розповідає письменниці, чому їй варто бути обережною. Тоді її пригоди тільки розпочинаються.

У головних ролях зіграли: Дуа Ліпа, Генрі Кавілл, Брайс Даллас Говард, Семюел Л. Джексон, Брайан Кренстон, Джон Сіна, Кетрін О'Хара та Сем Роквелл.

Де дивитися: Кінотеатр «Планета Кіно / Leoland». Коли: 12-13 лютого.

Кадри з фільму: скриншоти з трейлера

«Боб Марлі: One Love», 2024 рік

Режисер – Рейнальдо Маркус Ґрін

Рейнальдо Маркус Ґрін – американський сценарист, режисер та продюсер. У фільмографії режисера є «Король Річард», «Монстри і люди», «Джо Белл».

«Боб Марлі: One Love» – біографічна кінострічка, в якій розповідається  про відомого музиканта регі Боба Марлі. У фільмі зображено, яким був життєвий шлях одного з перших співаків з Ямайки, котрий зміг стати популярним на цілий світ. Тут також розповідається про його творчість: як він творив свою музику.

У головних ролях в стрічці зіграли: Кінґслі Бен-Адір, Джеймс Нортон та Лашана Лінч.

Де дивитися: Кінотеатр «Multiplex / Victoria Gardens». Коли: 14 лютого.

Кадри з фільму: скриншоти з трейлера

Попередні добірки фільмів

Нагадаємо, минулого разу ми підготували для вас добірку фільмів, які показували львівські кінотеатри у січні. Підкреслимо, що деякі з них продовжують бути в прокаті і в лютому. Зокрема, туди увійшли:

  • «Бідолашні створіння», 2019 рік.
  • «Ля Палісіада», 2023 рік.
  • «Люблю тебе ненавидіти», 2024 рік.
  • «Оппенгеймер», 2023 рік.
  • «Залізний кіготь», 2023 рік.
  • «Бджоляр», 2024 рік.

Нагадуємо, що ІА Дивись.іnfo складає добірки книжок. Тому що почитати на дозвіллі можна переглянути тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: