У Росії набирають сили протести родичів мобілізованих - американські аналітики

Безымянный
ФОТО: ВОТТАК

Родичі мобілізованих російських солдатів продовжують протестувати по всій Росії: збори зафіксовані в Москві, Санкт-Петербурзі, Владивостоці та Єкатеринбурзі.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За інформацією військових аналітиків, протести тривають, незважаючи на спроби Кремля цензурувати їх та придушити будь-який громадський рух на підтримку мобілізованих російських солдатів. 

Зокрема, 10 лютого російські опозиційні видання оприлюднили кадри, на яких члени громадського руху "Путь домой" покладають квіти та збираються біля пам'ятників у Москві, Санкт-Петербурзі, Владивостоці та Єкатеринбурзі. Вони закликали до демобілізації своїх родичів.

Учасники "Шляху додому" також відвідали передвиборний штаб кандидата в президенти Росії Владислава Даванкова в Москві та передали команді Даванкова листи з проханням про демобілізацію.

Аналітики нагадують, що минулого тижня російська влада спробувала піддати цензурі протест членів "Путь домой" біля могили Невідомого солдата в Москві та на сусідній Манежній площі.

ISW вважає, що спроби Кремля цензурувати та дискредитувати громадський рух Шлях додому" підкреслюють відчайдушне бажання Кремля закрити ці рухи, особливо напередодні виборів президента Росії у березні 2024 року.

Раніше стало відомо, що Росія набирає найманців у Сирії для участі у бойових діях проти України. Після прибуття до країни-агресорки сирійцям видають російські паспорти, а потім мобілізують до окупаційної армії.

"Рекрутинг сирійців на війну свідчить про погіршення морально-психологічного стану російських окупаційних військ через масштабні втрати та необхідність їх поповнювати для подальших м’ясних штурмів", – вважають в ГУР.

Раніше, американські аналітики проаналізували скандальне інтерв'ю Путіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: