У Львові медики повернули захиснику втрачений у боях слух

дь

Захисникові, який майже повністю втратив слух у боях, здатність чути повернули отоларингологи дитячої лікарні Першого медичного об’єднання Львова. Вони виконали першу в нашому регіоні операцію з кісткової імплантації апарату для слуху дорослій людині – військовому.

Про це повідомила пресслужба медзакладу.

Слух у 47-річного Юрія почав погіршуватися після низки отриманих на фронті контузій. Внаслідок неодноразового ураження вибуховими хвилями, пошкоджень зазнав слуховий нерв воїна. З часом чоловік геть перестав чути на праве вухо, а на ліве слух знизився аж до 30%.

Один із побратимів Юрія, який лікувався у лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова, порадив йому звернутися до львівських спеціалістів. А вже ті скерували бійця до отоларингологів дитячої лікарні святого Миколая, які мають значний досвід в імплантації слухових систем.

Оскільки захисник прагнув якнайшвидше повернутися у стрій, спеціалісти дитячої лікарні обрали метод із коротким реабілітаційним періодом. Вони вирішили виконати операцію з кісткової імплантації системи провідності BAHA. Після такого втручання відновлення триває лише місяць. Для дітей у лікарні святого Миколая ці операції успішно виконують уже впродовж чотирьох років. А ось для дорослого – вперше. І не лише у цій лікарні та медоб’єднанні, а й загалом у Львові.

«Наші отоларингологи вживили воїнові, безпосередньо в кістку завушної ділянки, імплант, який кріпиться разом із магнітом. Коли ж рана після втручання у захисника загоїлася, зверху над вухом йому встановили процесор, який через кістку передає звук до слухового нерва і дає можливість знову чути. Після повернення слуху Юрій повернувся на службу», - підсумували у дитячій лікарні Першого медоб’єднання Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: